Nu ignora primele simptome ale durerii de spate!

- Advertisement -

Mulți oameni suferă de dureri, unele minore și ușor de gestionat, iar unele chinuitoare și destabilizatoare. Cu toate acestea, cei care suferă de dureri ale coloanei vertebrale, poate nu sunt întotdeauna conștienți de cât de gravă este de fapt problema. Ascultarea semnalelor trimise de corpului dumneavoastră și recunoașterea acestor simptome este cheia pentru primirea unui tratament în timp util, reducând astfel timpul de recuperare și evitând simptomele permanente sau persistente pe termen lung.

Cauze

Potrivit Spine-Health.com, discurile vertebrale tasate cunoscute sub numele de hernie de disc apar atunci când discul de țesut moale de cartilagiu dintre fiecare vertebră din coloana vertebrală este comprimat sau uzat provocând frecarea vertebrelor sau prinderea nervilor ce trec prin coloana vertebrală.

- Advertisement -

Institutul Laser Spine explică faptul că patologia discului spinal poate să apară în orice parte a coloanei vertebrale, dar cel mai frecvent în regiunile cervicale (superioare) și lombare (inferioare). „Deci, în funcție de locul în care discul deplasat este situat în coloana vertebrală, determină locul și modul în care simptomele asociate vor apărea la fiecare pacient și pot varia de la persoană la persoană. Tocmai pentru că simptomele pot varia atât de mult, și pentru că adesea ne obișnuim cu durerile de spate zi cu zi, herniile de discurile sunt ignorate.

Semne ale afecțiunii discului

Cele mai frecvent întâlnite simptome sunt durerile de gât și spate, care se presupune cel mai adesea că sunt doar senzație de disconfort sau durere la nivelul spatelui. Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu ceea ce se numește durere radiantă – durere care începe în gât și radiază în brațe sau începe în partea inferioară a spatelui și radiază în picioarele – este probabil ca niște nervi să fie prinși. Dacă durerea este intermitentă sau devine instabilă, este posibil ca afecțiunea să fie exacerbată de mișcări particulare care strânge discul mai strâns, cum ar fi statul în picioare pentru perioade lungi de timp sau îndoirea, răsucirea sau ridicarea bruscă.

Tulpina nervoasă se poate manifesta, de asemenea, prin simptome periodice, recurente, cum ar fi senzații de durere, arsură sau furnicături, iar în cazurile mai grave, amorțeală parțială sau completă a membrelor. Un alt indicator puternic al afecțiunii nervoase este durerea sau amorțeala de-a lungul unei singure părți a corpului. Amorțeala prelungită este un semnal clar pentru a căuta ajutor medical.

- Advertisement -

Compresia mai intensă a discului și a nervului poate să prezinte slăbiciune musculară. Acest lucru se poate exprima ca pierderea funcției motoare fine sau brute, tulburări de mers pe jos și în cazurile cunoscute sub denumirea de „simptome de șa”, durere sau slăbiciune a mușchilor picioarelor și feselor, uneori conducând la incontinență.

Dacă simptomele cronice se înrăutățesc în frecvență sau severitate, consultați un medic specialist cât mai curând posibil. Dacă este lăsată netratată, compresia repetată sau consecventă a discurilor intervertebrale și a nervilor spinali poate deveni din ce în ce mai dureroasă și poate conduce la leziuni permanente ale nervilor sau paralizii parțiale. Healthline.com recomandă asistență medicală imediată dacă simptomele includ dificultăți în apucarea sau menținerea obiectelor, tremur, slăbiciune sau amorțeală a membrelor sau cele care afectează vezica urinară sau intestinul.

Tratament

- Advertisement -

În timp ce unele hernii de discuri și durerile asociate cu nervii lor în cele din urmă se diminuează pe cont propriu cu timpul și cu exerciții fizice regulate, Healthline.com recomandă aceste fizioterapii pentru dureri ușoare, în special în cazul celor cauzate de factori externi temporari.

Cu toate acestea vă avertizăm că nu este o problemă medicală pe care să o tratați cu lejeritate. Adesea, medicii pot evalua situația dintr-un simplu RMN și pot prescrie un curs de terapie fizică sau de modificări în spațiul de lucru, mai ales dacă ajungeți la medic de la primele simptome. Deci, să nu întârziați diagnosticul, încercând să-l „acoperiți”. Ascultați-vă corpul și dacă vă trimite semnale, nu le ignorați!

sursa:Relieved