Prin aceste 8 semne corpul tău te anunță ca are nevoie disperată de mai multă vitamina D

- Advertisement -

1. Transpirația capului

Există o varietate de simptome care pot indica faptul că nivelul dvs. de vitamina D este scăzut. Literatura științifică descrie transpirația excesivă la nou-născuți drept unul dintre primele semne ale lipsei acestei vitamine. Unul dintre cele mai evidente simptome ale deficitului de vitamina D la adulți este transpirația excesivă a capului, comparativ cu restul corpului. Dacă vă transpira mult capul, acest lucru poate fi legat de lipsa de vitamina D din corp și este posibil să fiți necesar să vă consultați medicul.

2. Dureri osoase

- Advertisement -

Lipsa de vitamina D poate afecta capacitatea organismului de a pune calciu în țesutul osos , ceea ce poate duce la osteomalacie sau slăbirea oaselor. O deficiență de vitamina D poate fi asociată cu diverse dureri musculo-scheletice, în special, cu dureri osoase tibiale. Este recomandat să vă asigurați un aport zilnic din cantitatea necesară de vitamina D pentru a evita durerile osoase, fracturile osoase și boli conexe precum osteoporoza.

3. Dureri musculare

- Advertisement -

4. Un sistem imunitar slab

Vitamina D joacă un rol imens în sprijinirea sistemului nostru imunitar. În mod sigur, medicii au început să folosească această vitamină pentru a trata infecțiile cu mult timp în urmă, înainte de descoperirea antibioticelor. Pacienții cu tuberculoză, de exemplu, au fost trimiși la sanatorii unde erau expuși la lumina soarelui si acest lucru a distrus direct infecția. Deci, dacă suferiți de infecții virale frecvente, nivelurile scăzute de vitamina D ar putea fi motivul .

5. Oboseală și slăbiciune

- Advertisement -

Adesea tindem să atribuim oboseala unui stil de viață ocupat sau lipsei de somn. Totuși, se dovedește că lipsa vitaminei D în organism poate fi implicată și ea. Un studiu care a observat efectul suplimentării vitaminei D la pacientii cu oboseala au prezentat o reducere semnificativă a simptomelor de oboseala dupa normalizarea nivelurilor de vitamina D .

6. Vindecarea lentă a rănilor

Un studiu a arătat că 12 săptămâni de suplimentare cu vitamina D au dus la o reducere semnificativă a rănilor în rândul pacienților cu diabet. Oamenii de știință consideră că vitamina D a avut un efect pozitiv asupra stabilizării glicemiei și a nivelului de colesterol la pacienții aflați în cercetare. Dacă rănile tale se vindecă lent (în special dacă aveți diabet), acordați atenție nivelului acestei vitamine din corp.

7. Căderea părului

Există mulți factori care pot declanșa căderea părului, iar deficiența de vitamina D este unul dintre ei. Lipsa acestei vitamine poate duce la un proces de ciclizare a părului afectat, subțierea și căderea părului. Vitamina D joacă o parte integrantă în procesul de creștere a părului în punctul de origine al părului și poate fi utilizată ca un supliment care vizează tratarea căderii părului.

8. Anxietatea și depresia

Vitamina D este o vitamină unică care influențează multe părți ale corpului nostru, inclusiv creierul. După ce vitamina este consumată de alimente sau sintetizată în pielea noastră, eliberează neurotransmițători precum dopamina și serotonina care influențează funcționarea creierului. Potrivit oamenilor de știință , lipsa vitaminei D poate duce la anxietate, depresie și poate fi chiar legată de boli mintale, inclusiv schizofrenie.