10 trucuri de sănătate grozave care îți pot simplifica viața

- Advertisement -

Cu totii ne dorim sa fim sanatosi si sa avem o viata cat mai linistita si daca se poate una fara prea multe probleme de sanatate. Insa pentru acest lucru trebuie sa stim cum sa ne protejam si cum sa avem grija de corpul nostru. In acest articol va prezentam o serie de sfaturi care va pot ajuta.

Noaptea mergeți la toaletă cu un ochi închis.

A merge la toaletă în miez de noapte, după ce ai adormit bine, poate uneori face ravagii pentru somn. Acest lucru se datorează faptului că după ce te trezești când aprinzi luminile pentru a merge la toaletă, lumina subită strălucitoare face ca creierul să-și asume că este ora de dimineață și asta îți strica somnul.

- Advertisement -

Prin urmare, păstrând un singur ochi deschis, minimizați cantitatea de lumină care intră în retină și vă semnalizează creierul. După ce ați terminat cu activitatea de toaletă, veți putea adormi foarte repede.

Tragerea pe urechi poate avea o serie de beneficii pentru sănătate.

Tragerea pe urechi are beneficii pentru sănătate. Reflexologia ne spune că există puncte de presiune de-a lungul urechilor noastre care pot ajuta la ameliorarea multor probleme de sănătate, de la ușurarea unei dureri de cap și îmbunătățirea digestiei.

- Advertisement -

Puteți ușura durerile minore apăsând și trăgând următoarele puncte pe urechile care corespund diferitelor zone ale corpului:

1. Spate și umeri

2. Diferite organe

3. Îmbinări

- Advertisement -

4. Sinusuri nazale și gât

5. Digestia

6. Cap și inimă

Rotiți-vă capul pentru a ușura durerea membrelor

Trezirea în miezul nopții este extrem de dificila mai ales daca se intampla din cauza anumitor durerei. Acest lucru se datorează faptului că, uneori, în timp ce dormim, ne învârtim și adormim din greșeală pe brațele sau mâinile noastre, ceea ce provoacă o obstrucție a fluxului normal de sânge și duce la o scădere a cantității de oxigen primite de acea parte a corpului.

Pentru a calma această durere, în loc să încercați să vă agitați brațele sau să le „treziți”, încercați să mișcați capul dintr-o parte în alta. Acest lucru ar trebui să contribuie la scăderea durerii, deoarece nervii gâtului coboară direct din cap către brațe.

Speriati-va să vă opriți sughițul.

Nu există niciodată un singur sughiț . Când apare un sughiț, pare aproape imposibil ca acesta să se oprească vreodată, deși în cele din urmă se opresc după câteva minute. Pentru a opri sughițul într-o clipă, cereți cuiva să vă sperie brusc sau să vă surprindă.

Această acțiune bruscă determină inima să bată rapid și crește circulația sângelui. Și, în același timp, ne abate atenția de la sughiț.

Dormiți într-o cameră rece.

Dormitul într-o cameră rece este bun pentru calitatea generală a somnului. Te ajută să adormi rapid și, de asemenea, reduce șansele de diabet, ajutând organismul să ardă mai multe calorii. De asemenea, crește sensibilitatea la insulină, ceea ce scade riscul de diabet tip 2.

Menținerea temperaturii camerei între 60ºF și 68ºF încurajează organismul să producă hormonul melatonină care, pe lângă promovarea somnului, este și un puternic hormon anti-îmbătrânire.

Bea cafea pentru a avea un pui de somn rapid mai bun

Un studiu japonez a descoperit că oamenii care au baut o cafea- si au adormit dupa- s-au simțit mai atenți și s-au comportat mai bine la testele pe computer decât cei care doar au făcut napi fără să bea cafea.

Tuseste pentru a îndulci durerea de la acul medicului

Nu multe persoane se bucură că sunt înțepate de acul unui medic, chiar dacă înseamnă că sunteți protejat de o boală. Dar există o modalitate ușoară de a ușura durerea de la înțepăturile unui ac: tusea. Numeroase studii au descoperit că tusea la vaccinare reduce senzația de durere.

Oamenii de știință nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar sugerează că tusea ar putea induce o creștere a tensiunii arteriale, ceea ce reduce percepția durerii.

Faceți din consumul de înghețată o experiență distractivă, nu una care provoacă dureri de cap

O durere de cap care apare după ce mănâncă sau bei ceva foarte rece este o întâmplare foarte frecventă. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când mănânci ceva rece, creierul încearcă să se mențină cald și pentru a realiza aceste anumite schimbări au loc în corp, ceea ce la rândul său duce la o durere de cap.

Puteți scăpa de această durere și pur și simplu să vă încălziți creierul prin frecarea părții superioare a gurii cu limba.

Nu vă spălați pe dinți după masa

Periajul imediat după ce ai mâncat o masă poate părea cea mai bună metodă de a arunca toate resturile din gură, dar nu este. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre produsele alimentare pe care le mâncăm sau le bem sunt acide (gândește roșiile, lămâile, sucul de portocale etc.). O spălare imediat după aceea poate accelera efectul acidului asupra smalțului și poate provoca erodarea acestuia. Așteptați aproximativ 30 de minute după masă înainte de a folosi periuța de dinți.

Guma de mestecat îți îmbunătățește memoria

Un studiu realizat la Universitatea Coventry a descoperit că mestecarea gumei cu aromă de mentă poate scădea dramatic sentimentele de oboseală și poate face o persoană mai conștientă de mediul înconjurător. Într-un studiu separat, psihologii din Marea Britanie au descoperit că guma de mestecat poate îmbunătăți scorurile testului și poate îmbunătăți memoria cu aproximativ 35%. Așa că data viitoare, mai degrabă decât gulping de cafea, poate încercați să mestecați gumă în timp ce studiați pentru un examen.