7 moduri sigure de a vă curăța colonul și de a vă păstra tinerețea

- Advertisement -

Colonul dvs. are o lungime de 5 metri , dar, pe cât de mare este, avem tendința de a-i acorda foarte puțina atenție până când nu are o problemă. Colounul noastru joacă un rol atât de important în viața noastră de zi cu zi și, din această cauză, nu ar trebui să il ignorăm.

In acest articol va prezentam mai multe moduri prin care sa aveti girja de colonul dumneavoastra, sa il curatati si sa va mentineti tineri cat mai mult timp.

Adăugați Vitamina C în dieta dvs

- Advertisement -

Vitamina C, care se găsește în multe fructe și legume, poate ajuta la curățarea colonului, potrivit unui studiu realizat în 2015 . Consumarea băuturi de kale, broccoli, căpșuni și lămâie pentru colonul și sănătatea generală.face minuni.

Folosește probiotice, bacteriile prietenoase care îți protejează colonul.

Cercetările sugerează că probioticele pot ajuta la prevenirea și, eventual, la tratarea cancerului de colon. Aceste „bacterii bune” opresc inflamația și îmbunătățesc consistența mișcării intestinale, 2 părți ale sănătății digestive care sunt legate de colon. Niveluri ridicate de probiotice se găsesc în alimentele fermentate precum iaurtul grecesc, oțetul de cidru de mere, kimchi, miso, kombucha și unele tipuri de brânză.

- Advertisement -

Adăugați amidon mai rezistent la dieta dvs.

Amidonul rezistent, care se găsește în alimentele vegetale precum cartofii, orezul, leguminoasele, bananele verzi și boabele, promovează un colon sănătos prin creșterea microflorei intestinale. De asemenea, o revizuire din 2013 a amidonului rezistent a stabilit că reduc riscul de cancer de colon.

Bea mai multă apă pentru a regla digestia.

- Advertisement -

Aportul scăzut de lichide este o cauză comună a constipației . Așa că bea zilnic 1,5 până la 2 litri de apă poate preveni acest lucru. Un alt mod de a ajuta la satisfacerea nevoilor de aport de lichide este să includeți fructe și legume care au un conținut ridicat de apă, cum ar fi castraveți, dovlecel, țelină, roșii, pepene galben și căpșuni.

Asigurați-vă că mâncați o mulțime de alimente bogate în fibre.

Investigațiile au legat un aport mare de alimente bogate în fibre și un risc redus de cancer de colon. În plus, mesele bogate în fibre alimentează bacteriile „bune” din intestin, care ajută la reducerea inflamației intestinale și la îmbunătățirea tulburărilor digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, boala Crohn și colita ulceroasă.

Unele alimente bogate în fibre care vă pot face fericit colonul sunt zmeura, mazărea verde, broccoli, lintea, fasolea și cerealele integrale

Ceaiurile din plante pot ajuta sănătatea digestivă

Se spune că ceaiurile din plante sunt benefice pentru curățarea colonului. Potrivit unei investigații efectuate de cercetătorii australieni, există o legătură între consumul de ceai din plante și un risc mai mic de cancer de colon. Ierbele laxative, cum ar fi psyllium, aloe vera și rădăcina de marshmallow, pot ajuta la constipație, dar asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza aceste plante medicinale, deoarece acestea pot fi uneori dăunătoare.

Încercați un pahar de apă sărată

Un studiu din 2010 a demonstrat că apa sărată curăță colonul atunci când este asociată cu anumite positii de yoga. Încercați acest lucru: în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, amestecați 2 lingurițe de sare de mare / sare de Himalaya într-un pahar cu apă călduță. Bea repede și repeta și procesul seara.