De ce este crucial să nu stai în pat cu hainele cu care ai fost afară

- Advertisement -

Dacă prietena ta îți cere să nu stai pe patul ei – nu te simti jignit! Hainele cu care ai fost afara poarta mici secrete murdare.

Bacteriile se agață de corp ca adezivul

Bacteriile pot trăi săptămâni sau chiar luni pe hainele tale, potrivit Philip Tierno, MD, director al Microbiologiei și Imunologiei la Universitatea New York. Tierno adaugă că pana și hainele cu totul noi pot fi încă contaminate cu germeni, așa că este cu siguranță o idee bună să scoți cămașa în care ai umblat timp de 12 ore înainte de a sta pe pat. Această regulă trebuie să se aplice și oaspeților.

- Advertisement -

Purtarea hainelor exterioare pe pat poate provoca infecții, erupții cutanate, acnee și chiar aduce purici.

Unul dintre motivele pentru care vedem adesea acneea pe spatele și pieptul nostru se datorează hainelor murdare, care adună praf de pe stradă și de la birou, transpirație și piele moartă – în general, corpul uman vărsă aproximativ jumătate de milion de celule de piele și aproximativ un litru de transpiratie zilnic. Iar patul tău poate fi un loc excelent de transport pentru toată mizeria.

Hainele de afară au fost peste tot. Literalmente.

- Advertisement -

Gandeste-te un moment la ce lucruri ți-au atins hainele : scaune de metrou, scaune de birou, scaune de bar, pereți de lift, bănci de parc … Acum gândește-te la cât de multe persoane au fost pe acele scaune! Le-ai invita să se așeze pe patul tău?

Patul tău este o zonă de confort și siguranță.

- Advertisement -

Ar trebui să fiți confortabil înfășurandu-vă în pătură și îmbrățișându-vă perna, deoarece este un loc in care vă puteți relaxa și câștiga energie. Divizia de Medicină a Somnului de la Harvard recomandă , de exemplu, să nu lucrezi în pat și să petreci timp cu prietenii în bucătărie sau în camera de zi. Deci creierul asociază patul cu relaxarea și confortul, ceea ce contribuie foarte mult la somnul sănătos.