10 lucruri surprinzătoare care nu ştiai că se întâmplă atunci când dormi.

- Advertisement -

Toţi dormim. Trebuie să dormim pentru a supravieţui. Iar dacă suntem norocoşi, reuşim să dormim şi 8 ore pe noapte, ceea ce unii nu reuşesc. Indiferent ce se întâmplă pe parcursul zilei, trebuie să ţinem cont de faptul că trebuie să ne odhinim pentru a fi sănătoşi. Chiar şi atunci când nu se simţim foarte bine, un pui de somn poate face minuni. Imdiat ni se schimba starea de spirit şi prindem chef de viaţă.

Mai mult, somnul aduce cu sine şi câteva lucruri surprinzătoare pentru corpul nostru.   frig De exemplu, înainte să adormim temperatura corpului nostru scade şi ne este frig. Această scădere de temperatură eliberează melatonina şi dă semnale corpului că este timpul pentru somn.

cccc Prin transpiraţie şi expirarea aerului umed scădem în greutate în timp ce dormim. Aveţi grijă să profitaţi la maxim! 🙂

grow Asupra discurilor din coloana vertebrală nu este pusă presiune ca pe timpul zilei şi astfel în timpul somnului acestea se dezvoltă.

- Advertisement -

som Atunci când corpul este în repaus şi interiorul nostru este în repaus, astfel tensiunea arteriala şi pulsul scad în timpul somnului.

ochiiii Ochii se mişcă sus-jos în timpul somnului. Nu se ştie de ce, dar se întâmplă!
sexx Creierul în timpul somnului este activ şi are nevoie de mai mult oxigen, astfel suntem puţin extra-stimulaţi. La fel ca bărbaţii care au erecţii pe timpul nopţii şi femeile pot deveni excitate.

smell Deoarece corpul tău este mai relaxat, s-ar putea să mai scapi un vânt sau două…

spaz Putem avea spasme în timpul somnului, nu se ştie exact din ce motiv, însă anxietatea sau un somn neliniştit pot contribui.

- Advertisement -

skksks În timpul somnului corpul nostru eliberează hormoni de creştere astfel, creşte şi cantitatea de colagen, iar pielea noastră devine mai frumoasă.

muscho De multe ori în timpul somnului muşchii noştri sunt „îngheţaţi”. Desigur, este temporar.