Cum să tai ceapa fără să plângi și alte sfaturi practice de la Gordon Ramsay

- Advertisement -

Majoritatea oamenilor învață să gătească prin încercări și experimentări. Încercăm rețete, practicăm, descoperim ceea ce ne place și de obicei terminăm repetând aceleași lucruri. Cu toate acestea, gătitul amator poate fi întotdeauna îmbunătățit, lucrând în dacă ținem seama de câteva sfaturi de la bucătari profesioniști. În special acceptăm orice sfaturi care ne fac munca mai ușoară. Oricine este un fan dedicat gătitului a auzit de  bucătarul-șef Gordon Ramsay, proprietar al mai multor restaurante și star de spectacole precum Hell’s Kitchen și MasterChef.

Din fericire, el are cinci sfaturi pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilități de bază de bucătari:

Cum să tăiați perfect o ceapă

Ceapa poate adăuga aroma și dulceața la aproape orice rețetă. Cu toate acestea, mulți bucătari găsesc încă tăiatul cepei ca fiind dificil. Iată cum se face:

  1. După îndepărtarea stratului exterior, tăiați ceapa în jumătate direct prin rădăcină. Prin tăierea în acest fel în loc de mijlocul cepei, veți preveni eliberarea de substanțe chimice care te fac lăcrimezi.

- Advertisement -

2. Luați fiecare jumătate și tăiați în ceapă vertical, păstrând punctul de la cuțit la o jumătate de centimetru înapoi de la rădăcină (din nou pentru a o păstra).Veți obține felii subțiri și simetrice.

3. Apoi, rotiți cuțitul perpendicular și tăiați cu grijă în ea orizontală de mai multe ori în partea de jos, mijloc și de sus. Din nou, păstrați distanța față de rădăcină.

- Advertisement -

4. În cele din urmă, prindeți rădăcina cu cealaltă mână și împăturiți-o din nou în sus, în rânduri, pentru un rezultat frumos și fără lacrimi! În final, aruncați rădăcina. Repetați pe cealaltă parte.

Cum să gătești orezul perfect

Deși orezul este un alt ingredient versatil este ușor să-l gătiți în mod corespunzător. Iată cum faceți acest lucru:

1. În mod ideal, măsurarea ingredientelor pe o scară digitală vă va asigura proporția corectă. În primul rând, măsurați 400 de grame de orez și apoi clătiți-l cu apă rece și aruncați apa suplimentară pentru a scăpa de orice amidon suplimentar.

- Advertisement -

2.Transferați orezul într-o tigaie. În acest moment, puteți alege, de asemenea, să adăugați unele condimente precum ar fi cardamom sau anason pentru a da o savoare suplimentară.

3. Apoi, adăugați 600 de mililitri de apă rece, acoperiți tigaia și aduceți-o la fierbere cât mai repede posibil. După ce fierbe, opriți focul și lăsați-o să stea așa timp de opt până la zece minute – și nu ridicați niciodată capacul!

4. La sfârșit scoateți capacul, îndepărtați orice fel de condimente mari pe care le-ați introdus și este gata.

                  Cum se curăța peștele

Pentru a găti pește cu adevărat proaspăt este mai bine să începeți cu un filet întreg și să efectuați toate lucrările de pregătire! Nu vă faceți griji dacă pare intimidant – este foarte ușor. Iată pașii:

1. Pentru a începe, asigurați-vă că aveți un cuțit lung și flexibil – unul care se poate îndoi confortabil atunci când îl apăsați pe o bucată de tăiere. Ridicând din coada filetului, puneți cu atenție o bucată descendentă în carne cu lama.

2. După ce cuțitul este în (și încă țineți pielea sub el strâns), răsuciți lama și începeți să taieți orizontal, urmând pielea și lăsând lama să facă treaba.

3. Odată ce ați tăiat cam la jumătatea drumului, răsturnați partea de tăiere și verificați-vă că vă tăiați suficient de aproape de piele pentru a obține întregul pește. După aceea, continuați să tăiați ușor în timp ce țineți pielea strânsă în cealaltă mână.

4. După aceea, rulați marginea lamei în spate cu carnea, pentru a fixa oasele din filet, aducând o parte din ele la suprafață.

5. În cele din urmă, utilizați o pereche de pensete pentru a trage toate oasele și aveți un filet de pește gata de gătit!

                 Cum să  ascuțești bine un cuțit

Multe dintre cuțitele noastre devin uzate și ajungem să le neglijăm sau să cumpărăm cuțite noi. Cu toate acestea, cu o tehnică adecvată, puteți reascuți cu ușurință cuțitele vechi la domiciliu:

1. Luați un ascuțit cuțit și prindeți mânerul ferm sub gardă. Țineți-l la un unghi de 45 de grade cu cuțitul.

2. Pornind de la partea inferioară a lamei și mergând la vârf, trageți cuțitul până la capătul ascuțitorului. După ce faceți o parte, treceți apoi la cealaltă parte.

3. Siguranța este cel mai important lucru – păstrați întotdeauna degetele sub gardă și nu ascuțiți mai repede decât e nevoie!

Cum să gătești paste perfecte

Gătirea de paste la textura perfectă este, de asemenea, un pic mai greu decât pare la prima vedere. Iată cum se procedează:

1. În primul rând, puneți o cantitate mare de apă într-o oală și adăugați puțină sare și ulei de măsline (pentru a nu se lipi pastele).

2. Aduceți apa până la fierbere și puneți-vă pastele cu grijă pe jumătate. Pe măsură ce atinge apa caldă se vor „topi” puțin câte puțin. Treceți treptat și uniform cu o lingură printre ele.

3. Conform instrucțiunilor pentru paste, setați un cronometru sau îl urmăriți cu atenție. Pentru a găti perfect „al dente”, pastele ar trebui să fie încă ferme, dar nu crocante!

4. Odată ce atinge acest nivel, scurgeți-le într-un bol, sezonați-le ușor cu sare și piper și adăugați o puțin ulei de măsline. Cu asta, pastele tale sunt perfecte.

Ați folosit vreunul din aceste sfaturi în bucătărie înainte?

sursa: Sweetandsavory