Cum să rezolvați toate problemele legate de somn cu usurință, fara medic

- Advertisement -

Dureri de umăr

Dacă vă treziți cu un umăr inflamat, evitați să dormiți pe partea dumneavoastră preferata, mai ales pe umărul dureros. De asemenea, nu este recomandat să dormiți pe stomac deoarece provoacă nealinierea umerilor.

Cea mai bună poziție de dormit se află pe spate. Pune o pernă subțire (o pernă ortopedică va funcționa cel mai bine pentru tine) sub capul tău. Luați o altă pernă, puneți-o pe stomac și îmbrățișați-o. Umerii dvs. vor fi acum în poziția corectă și stabilă.

- Advertisement -

Dacă nu vă place să dormiți pe spate, încercați să stați pe partea ce nu este dureroasă. Trageți ușor picioarele spre piept și plasați o pernă între genunchi. A dormi cu mâna sub capul tău nu este recomandabilă, deoarece produce o poziție nefireasca a umărului.

Dureri de spate

Dacă aveți dureri de spate, menținerea curbelor normale ale coloanei vertebrale este foarte importantă. Dacă salteaua dvs. este prea moale, este timpul să luati una noua.

- Advertisement -

A dormi pe spate este probabil cea mai buna pozitie pentru tine. Așezați o pernă sub genunchi, pentru a vă ajuta să restabiliți curbele naturale ale coloanei vertebrale și pentru a reduce tensiunea din tendoanele dumneavoastră. De asemenea, puteți încerca un mic prosop răsturnat sub spatele dvs. pentru sprijin suplimentar.

Dacă dormiți într-un stomac, puneți o pernă sub abdomenul inferior și pe pelvis astfel încât partea mică a spatelui să nu se miște înainte.

Dacă vă place să dormiți pe o parte, atunci este mai bine să luați poziția fetală. Trageți picioarele ușor spre piept, păstrând spatele în mod natural arcuit. Puneți o pernă mică între genunchi. Acest lucru vă poate ajuta să scoateți încărcătura de pe spatele dvs. inferior.

Dureri de gât

- Advertisement -

La fel ca și în cazul durerilor de spate, gâtul trebuie să fie susținut în timp ce dormiți.

În general, dormitul pe spate cu o pernă sub cap și o pernă sub fiecare braț este cea mai bună opțiune. Persoanele cu probleme de gât ar trebui să-și aleagă pernele foarte atent, iar cel mai bine este să alegi perne ortopedice sau rulouri.

Dacă preferați să dormiți pe  o parte, asigurați-vă că perna dvs. nu este prea mare. Nu trebuie să fie mai groasa de 6 inci. În mod ideal, înălțimea pernei ar trebui să se potrivească cu lățimea unui umăr pentru a vă menține gâtul în poziția corectă.

Dacă sunteți adept al dormitului pe stomac, utilizați cea mai subțire pernă pe care o găsiți.

Nu pot adormi

Poate fi dificil să eliminați telefoanele și computerele înainte de culcare, dar ar trebui. Ajută cu adevărat dacă aveți probleme cu adormirea. Lumina de pe ecrane afectează ciclurile noastre de somn-trezire.

Evitați consumul de cafeină – cafea, băuturi energizante, sodă, ceai negru, ciocolată – cu cel puțin 6 ore înainte de a merge la culcare.

Exercițiu dimineața și după-amiaza. Acest lucru vă ajută să vă tonifiati întregul corp, vă îmbunătățește circulația sângelui și vă ajută să adormiți mult mai repede.

Nu pot să adorm

Dacă vă treziti adesea în mijlocul nopții, nu trebuie doar să vă opriți să folosiți gadgeturile înainte de a merge la culcare, dar și să evitați consumul de alcool înainte de culcare. Alcoolul perturba balanța de apă din corp și afectează ciclul somnului. În plus, verificați temperatura camerei. Temperatura ideală de dormit este de 20-22 ° С.

Nu mă pot trezi

Toată lumea pare să sufere de această problemă, dar, destul de ciudat, este foarte ușor de rezolvat. Setați alarma dvs. în același timp în fiecare zi (chiar și în weekend-uri). Dacă vrei să te trezești devreme, trebuie să te culci devreme seara.

Sforăitul

Dacă aveți tendința de a sforăi, evitați să dormiți pe spate. În această poziție, țesuturile gâtului se îndoaie și limba ta cade înapoi în gât, îngustând căile respiratorii.

Alegeți perna cu atenție. Pernele foarte moi vă pot face capul să se încline înapoi și să crească sforăitul. Utilizați o pernă suplimentară sau ridicați capul patului dvs. câțiva centimetri pentru a vă împiedica să vă cădeți înapoi peste trahee.

Faceți exerciții speciale. Exercitiile musculare ale limbii si gatului pot ajuta la intarirea lor si la reducerea sforăitului.

Crampe la nivelul membrelor

Crampele de la nivelul membrelor sunt, de obicei, spasme bruște sau strânse ale mușchilor din picioare sau coapse. Aproape 80% dintre persoane suferă de această problemă, indiferent de vârstă. Crampele de la picior  noaptea sunt cel mai adesea legate de unele boli, afectarea nervilor sau lipsa de oligoelemente. Dacă aveți această afecțiune prea des, discutați cu medicul dumneavoastră.

O modalitate bună de a opri crampele piciorului este de a tine mușchiul intins și întărit. Puteți încerca să faceți yoga sau să vă masați picioarele înainte de culcare. Amintiți-vă: dacă doriți să obțineți rezultate bune, trebuie să faceți exerciții regulate.

Alte probleme
Tulburările de somn pot fi cauzate de mulți factori, de la oboseală și încălțăminte incomode la probleme cu sistemul digestiv sau nervos. Numai un medic poate determina cauza problemei și poate recomanda tratamentul.

Dacă suferiți de arsuri la stomac frecvente , este o idee bună să vă așezați pe partea stângă . Starea de dormit din partea stângă împiedică revenirea conținutului de stomac în esofag, prevenind arsurile la stomac.

Ai picioare dureroase noaptea? Utilizați o pernă rotativă sau piciorul patului pentru a vă menține picioarele ridicate în timpul somnului. Sângele venos acumulat în picioare se va reduce în jos, și vă veți simți mai bine. De asemenea, încercați să frecați sau să vă masați ușor picioarele înainte de a vă culca și evitați să consumați cofeina cu cel puțin 6 ore înainte de culcare.