8 alimente ce nu trebuie ţinute niciodată în frigider!

- Advertisement -

Ți-ai deschis vreodată frigiderul și te-ai întrebat cum a devenit atât de aglomerat și plin de sticle, ambalaje și alte recipiente? Din păcate ni se întâmplă tuturor. Americanii tind să se uite la frigiderul lor ca un loc secundar de depozitare a alimentelor după cămară, dar, de fapt, dar acest obicei prost ne îndeamnă să le folosim excesiv.

Frigiderele au fost proiectate pentru a încetinii creșterea bacteriilor din anumite alimente, ceea ce le face să reziste pe termen mai lung. Cu toate acestea, o mulțime de alimente nu sunt predispuse la acest tip de creștere a bacteriilor și nu trebuie să fie ţinute în frigider.

Vă arătăm care sunt cele 8 alimente care nu necesită depozitare în frigider şi care v-ar putea elibera frigidere supraaglomerate.

1.Sos picant

- Advertisement -

După ce ați deschis o sticlă de sos delicios, picant, ați putea crede că ar trebui să o ţineţi în frigider. Nu este nevoie, deoarece oţetul este ingredientul principal în cele mai multe sosuri picante, conservă sosul în mod natural. Deci, dacă nu este o preferință personală, sosurile picante pot sta pe tejghea sau în dulap. Sosul de soia, de asemenea!

2. Kechup

Ketchup este unul dintre cele mai populare condimente în Statele Unite, dar o sticlă de kechup este una dintre cele mai inutile lucruri din frigider. Dacă nu vă place ketchup rece, atunci nu este nevoie să-l păstrați la frigider. Ingredientele acide din ketchup dau un echilibru pH de aproximativ 3,5-3,9; cele mai multe bacterii dăunătoare au nevoie de un nivel de pH de 4,5 sau mai mare pentru a crește. Asigurați-vă doar că îl țineți departe de lumina directă a soarelui!

3. Roşiile

- Advertisement -

Deoarece roșiile sunt atât de delicate, s-ar putea să credeți că ar trebui să fie ţinute în frigider pentru a le face să reziste mai mult timp, dar nu este cazul. Tomatele sunt cultivate într-un climat cald și se coc cel mai bine atunci când sunt ținute la temperatura camerei. Dacă preferați să păstrați roșiile în frigider, asigurați-vă că le mâncați într-o zi sau două.

4. Sirop de arţar

Siropul rece pe clatite ?! Cui îi place asta? Pentru ca bacteriile să crească, necesită o valoare a umidităţii de 90 sau mai mare, iar valoarea acesteia în cazul siropului arțar este de numai 0,80. De exemplu, carnea are o valoare de 95.

- Advertisement -

5. Unt

Cu toții preferăm untul la temperatura camerei, dar, din anumite motive, îl păstrăm toți în frigider. Deoarece untul este în majoritate grăsime, cu foarte puțină proteină, nu permite creșterea bacteriilor. Cu toate acestea, untul poate deveni dăunător dacă este expus la oxigen, lumină sau căldură. Astfel, deși poate rămâne afară timp de aproximativ o săptămână, asigurați-vă că-l păstrați într-un vas opac.

6. Castraveţi muraţi

Murăturile implică un proces de conservare pentru a menține alimentele pentru mai mult timp, fără a fi necesară depozitarea lor în frigider. Din moment ce ingredientul principal al murăturii este oțetul, nu este nevoie să le puneți în frigider, cu excepția cazului în care este o preferință.

7. Untul de arahide

Există șase factori care contribuie la creșterea bacteriilor; proteinele și umezeala sunt două dintre ele. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea și laptele, sunt predispuse la creșterea bacteriilor – untul de arahide este, de asemenea, bogat în proteine. Diferenţa este faptul că untul de arahide are un conținut foarte scăzut de umiditate, împiedicând creșterea bacteriilor. La fel ca untul, untul de arahide poate râncezi dacă este expus la oxigen, lumină sau căldură, deci asigurați-vă că îl păstrați în dulap.

8. Mierea

Mierea rece este produsul ideal al oricărui băutor de ceai. Mierea poate avea o durată de depozitare aproape nelimitată, dacă este depozitată corect. S-ar putea să vedeți termene de depozitare tipărite pe sticle de miere, dar acestea se fac pentru scopuri practice, deoarece tipurile de miere pot varia foarte mult. În realitate, mierea poate fi depozitată timp de decenii sau secole; trebuie doar să rămână într-un loc întunecos, ferit din lumina soarelui – precum un dulap. Dacă se cristalizează, pur și simplu puneți recipientul într-o tavă cu apă fierbinte și amestecați în timp ce îl încălziți, deoarece aceasta va transforma mierea din nou în stare lichidă. Nu folosiți un cuptor cu microunde, deoarece riscaţi să o încălziţi prea repede, arzând-o.

sursa: Homehacks