„Vreau să fiu ca Nadia Comăneci” Alessandra, o fetiţă de origine română, campioana Spaniei la gimnastică artistică!

- Advertisement -

La doar opt ani, Alessandra Dascălu, o gimnastă cu părinți originari din Râmnicu Sărat, județul Buzău, a devenit campioană națională a Spaniei la gimnastică artistică.

Alessandra Dascălu, gimnasta cu origini românești, a devenit un nume cunoscut în competițiile din Spania, mai ales că recent a obținut şi titlul de campioană națională.

Toţi antrenorii îi laudă talentul şi devotamentul de care dă dovadă, mai ales că şi-a ales un ţel măreţ: vrea să calce pe urmele Nadiei Comăneci.

Pentru asta se antrenează câte trei ore pe zi în sala de gimnastică din San Blas, Madrid pentru a-şi perfecționa tehnica și evoluția sa ca gimnastă.

- Advertisement -

„Aparatul meu preferat sunt paralelele și vreau să fiu ca Nadia Comăneci, să particip la Olimpiadă și să iau locul I”, a mărturisit Alessandra Dascălu, într-o declarație pentru TVR.

Antrenoarea Alessandrei, Silvia Fernandez, a recunoscut potențialul impresionant al tinerei gimnaste și a evidențiat devotamentul și talentul pe care îl demonstrează:

„Toți antrenorii clubului vedem ce talent are Alessandra, munca constantă și calitățile ei, și suntem siguri că va ajunge la echipa națională”.

Pe lângă rezultatele excepționale pe care le obține în Spania, inima Alessandrei bate cu putere și pentru România. Tatăl fetiței își exprimă speranța că, într-o zi, Alessandra să aibă ocazia de a reprezenta și România în competițiile internaționale.

Povestea Alessandrei Dascălu este despre ambiție, talent și dedicație, demonstrând încă o dată faptul că sportul nu cunoaște granițe și că pasiunea autentică poate înflori în orice colț al lumii.

- Advertisement -

Acum, cu ochii săi luminoși ațintiți spre viitor și visând la podiumurile olimpice, Alessandra continuă să se dedice sportului pe care îl iubește, antrenându-se intens și, cine știe, poate că vom vedea în ea o nouă stea a gimnasticii mondiale în ani care urmează.