AUR pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

- Advertisement -

Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) 2022, după cum se arată pe site-ul competiției și după cum anunță unul din profesorii coordonatori, Adrian Panaete, într-o postare pe Facebook. Este “cea mai puternică competiție europeană de Informatică”, explică acesta pentru EduPedu.ro despre performanța obținută în Croația.
Elevii români participanți și rezultatele lor:

Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 1 și medalie de aur
Luca Perju-Verzotti de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București – Locul 5 și medalie de argint
Andrei-Robert Ion de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 9 și medalie de argint
Alexandru-Raul Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie – Locul 11 și medalie de argint
Echipa României a obținut și premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe, mai transmit organizatorii.

Olimpiada a avut loc în Croația la Varazdin și au participat în total 13 echipe din 12 țări (Croația, fiind organizatoare, a participat cu două echipe). Statele sunt: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Echipa României a fost însoțită de Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader, profesor la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Vaslui și Ioan-Bogdan Iordache – Deputy Leader, din Craiova, fost olimpic și student la Universitatea din București.

- Advertisement -

“Problemele au fost de nivel ridicat de dificultate – foarte apropiat de cel de la Olimpiada Internațională, dar și de cele pe care le folosim de obicei în Barajele de selecție”, mai spune Panaete, profesor la Colegiul Național “A. T. Laurian din” Botoșani și coordonator al lotului de seniori la informatică, pentru EduPedu.ro. Elevii sunt pregătiți pe tot parcursul anului de antrenorii lor și de profesorii din școli, potrivit acestuia care remarcă și faptul că “există o schimbare de generație”: toți provin din loturile de juniori din anii anteriori. (…) Între elevii din lotul 2022, niciunul nu este de a XII-a. Sunt trei de a XI-a și unul de a X-a.

“România este de regulă în top la CEOI și performanța lui Alex Luchianov a mai fost atinsă de elevi din România în ediții anterioare”, subliniază Adrian Panaete.

Lotul pentru internațională este format din aceiași 4 elevi. Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2022 va avea loc Indonezia, la Yogiakarta, în perioada 7-15 august, potrivit cadrului didactic.

32 de medalii de aur pentru România la Informatică, de când participă.

- Advertisement -

“Avem locul 3-4 la egalitate cu Polonia și suntem depășiți de China și Rusia” în clasamentul total referitor la numărul de medalii de aur obținute vreodată la internaționalele de informatică, remarcă Adrian Panaete.

Din cele 119 medalii în total, 32 sunt de aur, 53 de argint și 34 de bronz.