AUR pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

- Advertisement -

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, transmite Agerpres. „O medalie de aur şi trei de argint pentru echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori”, a anunţat Ministerul Educaţiei, pe Facebook. În perioada 25 – 28 noiembrie, Macedonia de Nord, cu sprijinul României, prin Ministerul Educaţiei şi Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, a organizat a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiţie internaţională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Competiţia s-a desfăşurat în format online.

Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. Medalia de aur a fost obţinută de Matei Neacşu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar argintul i-a revenit lui Luca Valentin Mureşan – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti şi lui Roland Petrean, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

- Advertisement -

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova, director general SEPI, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, membru SEPI. „Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, a transmis ministerul.