Elevii români, pe podium la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe 2023 din Egipt

- Advertisement -

chipele de elevi români au obținut câte o medalie la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) 2023, desfășurată în Egipt, după cum anunță pe Facebook Alina Dumitrașcu, consilier în Ministerul Educației. Competiția s-a desfășurat între 26 și 30 mai, iar cele trei echipe „au urcat pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria”, conform sursei citate. O echipă provine de la un liceu de stat, celelalte două de la un liceu privat din Capitală.

„Lotul României a obținut rezultate de excepție la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică în Echipe, toate cele 3 echipe urcând pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria

În perioada 26-30 mai 2023, s-a desfășurat etapa internațională a Olimpiadei de Informatică în Echipe. Aflată la a VI-a ediție, competiția din acest an a fost organizată de Academia Arabă pentru Știință, Tehnologie și Transport Maritim din Port Said, Egipt. Promovând spiritul de echipă și performanța în domeniul informaticii, IIOT este organizată la nivel național de către Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, Școală Lider”, a scris pe Facebook Dumitrașcu.

- Advertisement -

Medalia de aur a fost obținută de echipa „Crazy Frogs” de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, formată din elevii Raul-Andrei Pop, Alexandru Luchianov, Rareș-Andrei Oprea și Petre-Călin Tîrziu, potrivit sursei citate. Echipa a fost coordonată de profesorul Casian Pătrășcanu.

Echipa „AaaIeLonMusc” de la același liceu, formată din elevii Mihnea Andreescu și Hariclea-Briana Bodrogean, coordonată de profesorul Pătrășcanu, a obținut medalia de argint.

Medalia de bronz a fost obținută de echipa „CrackedCode” de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, formată din elevii Cristian Luchian, Robert Andrei Gașpar, David Vișan și Ștefan Claudel Neagu, fiind coordonată de profesorul dr. Gheorghe Manolache, conform sursei citate.

- Advertisement -

Cine participă la această olimpiadă. La IIOT „participă echipe compuse din 4 elevi și până la 2 de rezervă din aceeași școală; elevii nu se pot schimba între ele. Din echipă nu poate face parte mai mult de un concurent premiat la Olimpiada Națională (Individuală) de Informatică din anul precedent. Echipele pot avea în componență membri care nu au mai mult de 20 de ani la data de 1 iulie a anului în care se desfășoară IIOT”.