Un medic veterinar a construit un sat în miniatură pentru cătei unde și oamenii ar da orice să locuiască acolo măcar o zi!

- Advertisement -

De mai bine de câțiva ani, Radosław Fedaczyński, un medic veterinar din Polonia, are un vis care e pe cale să devină realitate. Bărbatul vrea să construiască un sătuc pentru câini fără adăpost, în care prietenii noștri patrupezi să se simtă la fel de bine ca într-o casă adevărată. Sună ambițios și pretențios, dar tânărul veterinar nu are de gând să se dea bătut. Până la urmă, e vorba de viața și confortul celui mai devotat animal din lume.

 

Zis și făcut. Proiectul a fost lansat și la etapa inițială presupune construcția a 40 de căsuțe, iar 7 din ele au fost deja ridicate. Spațioase, confortabile, vopsite în culori vibrante – cine nu ar vrea să locuiască acolo? Mai ales că toate casele sunt echipate cu sisteme de încălzire prin pardoseală, radiatoare, electricitate, canapele moi și internet (pentru oamenii care au grijă de câini). În esență, acesta este un adăpost pentru animale adus la un nou nivel.

- Advertisement -

Sătucul este situat în orașul Przemyśl din sud-estul Poloniei și se află în apropierea unui centru de reabilitare pentru animale, unde muncește Radosław. Acesta dezvăluie că întotdeauna l-a întristat faptul că animalele fără adăpost trebuie să stea după gratii, pe bucăți subțiri de carton, care îi separă de podeaua rece ca gheața. Și speră că inițiativa sa va inspira alte persoane din întreaga lume să lanseze sau să susțină astfel de proiecte.

Câinii sunt hrăniți, îngrijiți și petrec timpul în compania voluntarilor iubitori de animale. În acest mod, pe lângă condiții decente de viață, câinii au posibilitatea să se adapteze la compania altor persoane, la condiții de casă, astfel încât adopția lor să decurgă mult mai ușor.

Ar fi grozav dacă în viitor toate adăposturile pentru animale s-ar transforma în astfel de așezări. La urma urmei, chiar și acei patrupezi care nu vor reuși să-și găsească o nouă familie, vor găsi una aici, aproape de oameni, în condiții decente de viață.