Un schior olimpic a salvat 90 de caini dintr-o ferma de carne din Coreea, apoi a facut tot posibilul pentru închiderea ei!

- Advertisement -

În calitate de câştigător al medaliei olimpice, schiorul Gus Kenworthy se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

Când a concurat pentru SUA în 2014, la Soci, Rusia a câştigat o medalie de argint. Patru ani mai târziu, concurând la Pyeongchang, Coreea de Sud, nu a adus acasă o medalie, ci ceva mult mai valoros.

Schiorul, care va concura pentru Marea Britanie în 2022, a anunţat pe Instagram că el şi prietenul său Matt Wilkas au ajutat la închiderea fermelor de carne de câine din Coreea de Sud.

Gus şi Matt au văzut una dintre aceste ferme în 2018 şi au fost înduioşaţi de ceea ce se petrecea în faţa lor.

- Advertisement -

„Câinii erau într-o stare deplorabilă; abuzaţi fizic şi încuiaţi în cuşti minuscule de sârmă. Erau nevoiţi să doarmă afară, la temperaturi aproape de limita îngheţului.”

„Când venea momentul să îi facă felul unui câine, totul se întâmplă în faţa celorlalţi patrupezi cu şocuri electrice, ceea ce putea dura chiar şi până la 20 de minute.” – povesteşte Gus.

Ferma pe care Gus şi Matt au văzut-o a fost închisă puţin mai târziu cu ajutorul organizaţiei Humane Society Internaţional. Gus a precizat că totul „s-a petrecut în cooperare cu proprietarul care a înţeles că metodele sale erau complet greşite”.

- Advertisement -

Cei doi mari iubitori de animale au anunţat că au salvat 90 de câini din acele condiţii şi că vor fi transferaţi în SUA şi Canada unde şi-au găsit deja cămine permanente.

Unul dintre câini a fost adoptat chiar de Gus.

Deşi activiştii pentru drepturile animalelor fac presiuni de ani de zile ca fermele de carne de câine din Coreea de Sud să fie închise, peste un milion de câini sunt încă ţinuţi captivi pentru a fi sacrificaţi în fiecare an.

Unii câini sunt crescuţi de pui pentru carnea lor, alţii sunt patrupezi de companie furaţi de la proprietari.

- Advertisement -

Gus speră că, în calitate de schior olimpic, poate trage un semnal de alarmă mai serios asupra problemei.

Ceea ce fac Matt, Gus şi toţi ceilalţi activişti pentru drepturile animalelor arată că există adevăraţi eroi care au nevoie de şi mai mult sprijin pentru acţiunile lor voluntare.

Distribuiţi povestea pentru a reaminti tuturor de această problemă!