Dupa ce a adoptat un caine bolnav acest copil isi vinde skateboard-ul pentru a-i plăti tratamentul

- Advertisement -

Unii dintre noi suntem destul de norocoşi să avem alături un prieten cu patru picioare încă din copilărie şi este minunat să înfruntăm împreună diferitele etape ale vieţii creând amintiri de neuitat. Doar cei care au animale pot înţelege armonia specială care se stabileşte între om şi animal: ne sunt cei mai buni şi loiali tovarăşi şi suntem fericiţi când ei sunt fericiţi sau suntem bolnavi când ei sunt bolnavi.

Pentru animalele noastre de companie noi reprezentăm întreaga lume, aşa că este de datoria noastră să avem grijă de ele, indiferent de vârsta pe care o au. Un exemplu viu este Mauco, un copil argentinian care a fost dispus să-şi sacrifice cel mai preţios lucru pentru a salva viaţa câinelui său.

O întâlnire specială

- Advertisement -

Mauco este un băiat de 9 ani care locuieşte cu mama sa în Mendoza, Argentina. Într-o zi, în timpul uneia dintre plimbările sale obişnuite prin oraş, a dat peste privirea abătută a unui câine vagabond, rănit şi abandonat în mijlocul drumului. Incapabil să-l lase în aceste condiţii, Mauco a decis să-l adopte, l-a luat acasă şi l-a numit Rocko.

În timpul primei sale vizite la medicul veterinar, băiatul a primit veşti îngrijorătoare: Rocko avea un picior rupt şi sănătatea lui se agrava din ce în ce mai mult. Din păcate, câinele a trebuit să fie supus unui tratament scump, suma necesară ridicându-se la peste 300 de dolari; o cheltuială pe care mama lui Mauco nu şi-o putea permite din cauza lipsei banilor.

Fără să-şi piardă cumpătul, Mauco a avut o idee care, dacă ar fi avut succes, i-ar fi permis să aibă bani pentru a-şi trata câinele: a decis să-şi vândă mult iubitul skateboard printr-o postare pe Facebook, punându-şi toată încrederea în oamenii care o vor citi; acestea sunt cuvintele sale: „Bună, eu sunt Mauco, fiul Laurei. Mama mi-a împrumutat profilul ei pentru că eu nu am unul. Priviţi-l pe acest căţeluş pe care l-am găsit pe stradă, este bolnav şi are piciorul rupt. L-am hrănit şi l-am îmbăiat, dar are nevoie de medicamente. Îl duc la veterinar cu ajutorul skateboard-ului meu. Dacă cineva este interesat să-mi cumpere skateboard-ul, îşi poate lăsa numărul aici, îi va suna mama. Mulţumesc, Mauco”. Deşi skateboardul era jucăria lui preferată, Mauco nu a avut nicio problemă să-l scoată la vânzare pentru a salva viaţa dragului său Rocko.

- Advertisement -

Deşi postarea a devenit virală datorită miilor de distribuiri, la început se părea că nimeni nu vrea să cumpere skateboard-ul lui Mauco, până când, o femeie pe nume Ruperta, s-a oferit să plătească toate tratamentele necesare însănătoşirii lui Rocko, astfel încât Mauco să nu renunţe nici la skateboard-ul său preferat, nici la noul său prieten.

Gândindu-ne la asta, Mauco este o bijuterie rară: un copil care renunţă la cel mai scump lucru în schimbul vieţii unei fiinţe vii nu trebuie subestimat.