Fara sa stea pe ganduri un tanar si-a parasit petrecerea aniversara si sa sarit în râu pentru a salva un câine care se îneca

- Advertisement -

Când Gabe Castellanos s-a trezit în dimineaţa zilei în care aniversa împlinirea vârstei de 38 de ani, habar nu avea că până la lăsarea întunericului va ajunge subiect de prima pagină, dar exact asta s-a întâmplat.

Gabe se bucura de petrecerea în aer liber organizată cu ocazia zilei sale de naştere, lângă East River din New York, când ceva care se agita în apă i-a atras atenţia. Privind cu atenţie în direcţia respectivă a observat că un câine alb-negru se chinuia să se menţină pe linia de plutire.

Oaspeţii prezenţi la petrecerea aniversară a lui Castellanos au remarcat situaţia ce se desfăşura în faţa privirilor tuturor şi i-au sugerat bărbatului să se aventureze în apele răului şi să salveze câinele.

- Advertisement -

Fără să stea pe gânduri, bărbatul a sărit în râu şi a înotat spre câinele care se lupta pentru propria viaţă. Cu toate acestea, când Gabe a încercat să-l prindă pentru a-l duce în siguranţă la mal, câinele l-a muşcat. Bărbatul a înţeles că patrupedul a reacţionat aşa pentru că era extrem de speriat, drept urmare a ignorat durerea şi a continuat salvarea propriu-zisă până când câinele neputincios a ajuns în siguranţă pe uscat.

Privitorii i-au aplaudat pe cei doi şi un elicopter a putut fi văzut survolând zona şi monitorizând acţiunea de salvare a câinelui. Odată ajuns pe uscat, patrupedul s-a reunit în cele din urmă cu stăpânii săi.

- Advertisement -

Se pare că patrupedul, al cărui nume este Harper, a scăpat din lesă în faţa privirilor uimite ale persoanei angajate să-l plimbe, însă nimeni nu ştie cum a ajuns în râu.