Trei liceeni români pe podium la World Robot Olympiad 2023

- Advertisement -

rei liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, respectiv Victor Teodor Nicola, Andrei Ștefan Ismană și Mihai Adrian Mocanu, au obținut medalia de argint la competiția internațională de robotică World Robot Olympiad din Danemarca.

La competiția care a avut loc în perioada 21-24 septembrie 2023 în Odense, Danemarca, au participat 218 echipe, cu peste 1200 de tineri din peste 41 de țări. Din Romînia au participat 11 echipe din Bacau, Brașov, București, Galați și Piatra Neamț.

Cei trei elevi care au câștigat argintul au făcut parte din echipa Nerdvana Triangulum și au participat la proba Robomission Senior, în care toți participanții au trebuit să găsească soluția prin care robotul va ajuta la încărcarea și descărcarea navelor, la alimentarea și pilotarea în larg.

- Advertisement -

„La această probă a concurat Nerdvana Triangulum formată din 3 elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București (Victor Teodor Nicola, Andrei Ștefan Ismană, Mihai Adrian Mocanu), care au obținut medalia de Argint.
Punctajul lor (344) a fost identic cu cel al echipei din Taiwan care a obținut medalia de Aur, diferența făcându-se la timpul de execuție al programului: 15 secunde i-a despărțit de medalia de Aur.”, se arată într-un comunicat de presă al Nerdvana România.
Cei trei elevi au participat încă din clasa a V-a la Olimpiada Națională de Informatică unde au obținut medalii de aur și de argint.

Cei trei liceeni români au fost îndrumați de către mentorii Nerdvana: Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru.

De la centrul educațional Nerdvana s-au calificat cele mai multe echipe din țară. Alături de Nerdvana Triangulum, a participat la aceeași categorie echipa Nerdvana Scorpio formată din 2 eleve care au găsit în lumea roboticii o cale de a-și exprima creativitatea: Maria Alexia Tudorache, clasa a 12-a (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București) și Mara Alexandra Coteanu, clasa a 10-a (Colegiul Național Gheorghe Șincai, București).

La categoria Robomission Junior, a participat Nerdvana Hydra formată din 2 elevi pasionați de robotică și de inovație: Mihea Teodor Stoica, clasa a 8-a (Liceul Internațional de Informatică, București) și Andrei Orășanu, clasa a 9-a (Colegiul Național Gheorghe Șincai, București).

- Advertisement -

În cadrul competiției au existat 3 tipuri de probe (Robomission Elementary, Robomission Junior și Robomission Senior), fiecare având provocări diferite.