Știați că unele plante pot fi periculoase pentru copii sau animalele de casă?

- Advertisement -

Petrecem mult timp decorând grădinile noastre cu flori frumoase și verdeață. Din păcate, unele dintre aceste plante drăguțe pot fi dăunătoare animalelor noastre și copiilor și pot fi chiar mortale. Vă recomandăm așadar să vă asigurați că nu aveți nici una dintre aceste plante lângă casa dumneavoastră.

Vă prezentăm câteva plante care pot periculoase pentru animalele dvs de companie și pentru copii:

Vâscul

Există numeroase discuții cu privire la faptul dacă vâscul este sau nu periculos. Rămâne cunoscut faptul că provoacă probleme digestive și poate încetini bătăile inimii când este consumată în doze mari de oameni. Ea poate avea, de asemenea, efecte halucinogene și poate fi extrem de dăunătoare pentru animalele de companie.

- Advertisement -

Lăcrimioarele

Lăcrimioarele conțin compuși toxici numiți glicozide cardiace. Aceste flori delicate destul de mici pot provoca amețeli, vărsături, erupții cutanate și diaree. Poate cauza moartea când simptomele sunt lăsate netratate.

Măcieși englezești

În timp ce totul pe această plantă este deosebit de toxic, cu excepția fructelor de padure, semințele sunt cele mai otrăvitoare. Această plantă care conține alcaloizi poate provoca convulsii și paralizie. Poate provoca insuficiență cardiacă în cazuri extreme.

- Advertisement -

Philodendronul

Acestea sunt plante obișnuite în orice casă, dar poate doriți să le îndepărtați din casă dacă aveți copii și animale de casă. Filodendronul vă poate irita pielea și gura. De asemenea, poate provoca umflarea gâtului, dificultăți de respirație, durere de arsură și stomac deranjat.

Plante de ulei de ricin

Uleiul de ricin poate fi foarte benefic pentru sănătatea dvs., însă planta este otrăvitoare. Semințele lor sunt, de fapt, printre cele mai otrăvitoare substanță care se produce în mod natural pe pământ. O singură sămânță poate ucide un copil.

- Advertisement -

Flori albe de câmp

Florile albe pot fi destul de înșelătoare pentru un animal de foame. Deși arată ca buruieni, au miros de morcovi și pot fi atractive. Dacă aveți un animal de companie curios și înfometat, acest lucru poate fi periculos. Poate ataca sistemul nervos și provoca vătămări grave.

Frunze de rubarbă

Rubarba poate crea mâncăruri delicioase. Dar veți dori să evitați frunzele. Mâncarea prea multor frunze de rubarbă poate opri rinichii și vă poate ucide.

Rhododendron și azalee

Mulți proprietari au rododendron și azelee în curțile lor. Întreaga plantă este super toxică. Consumul de orice parte a plantei poate provoca dureri abdominale, probleme de respirație, paralizie, comă sau moarte.

Flori tubulare

Aceste flori sunt foarte frumoase și ispititoare pentru ochi. Dar ele pot fi extrem de otrăvitoare. Acestea conțin un compus utilizat pentru a trata insuficiența cardiacă, astfel încât în principiu ajungi să iei o doză necunoscută de medicamente pentru inimă.

Oleandru alb, roz și roșu

Consumul chiar și a unei mici bucați din această plantă poate fi fatală. Doar o frunză provoacă un rău grav unui copil. Simptomele includ otrăvire, somnolență, ritm cardiac încetinit și palpitații.

Planta agățătoare

Această plantă agățătoare este sigură pentru oameni. Cu toate acestea, poate fi foarte dăunătoare pentru câini, pisici și cai. Trebuie să ajungeți de urgență la medicul veterinar dacă animalul dvs. de companie are vărsături sau diaree.

Hortensiile

Acestea sunt alte tipuri de plante pe care le veți vedea adesea în jurul caselor. Hortensiile conțin cianură în cantități mici. Un om sau un animal de companie ar trebui să mănânce o cantitate mare din această plantă pentru a fi afectat.

Crinii


Crinii sunt extrem de periculoși pentru pisici. Chiar și în cantități mici polenul poate să provoace insuficiență renală sau deces.

Narcisele galbene

Mulți oameni plantează narcisele în jurul casei lor. Dar ar trebui să te gândești de două ori dacă ai un câine căruia îi place să scormonească pământul. Mâncarea bulbilor otrăvitori poate provoca vărsături, diaree, convulsii, tremur și aritmie cardiacă.

sursa: https://homehacks.co/15-common-plants-can-deadly-pets-children/