Şofer român de TIR, erou în Germania: Cum a oprit un BMW care venea pe contrasens cu şoferiţa leşinată la volan

- Advertisement -

Șofer de TIR erou în Germania, manevră de film cu camionul, a oprit un BMW care venea pe contrasens cu șoferița leșinată la volan

Un şofer de TIR a devenit erou în Germania după ce a reuşit, datorită unei prezenţe de spirit şi unei îndemânări incredibile, să oprească o maşină care circula pe contrasens cu şoferiţa leşinată la volan.

Participanţii la trafic au crezut iniţial că a fost vorba de un accident şi au sunat la numărul de urgenţă. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că şoferul unui TIR a reuşit să salveze viaţa unei şoferiţe aflată la volanul unui BMW, relatează site-ul postului de televiziune regional Westdeutscher Rundfunk, citat de Libertatea.

- Advertisement -

Întâmplarea, demnă de un film, a avut loc luni dimineaţă lângă Neuss-Uedesheim. Observând un BMW care venea pe contrasens, foarte aproape de parapetele pasarelei, şi pe şoferiţă leşinată la volan, şoferul TIR-ului e efectuat o manevră prin care a oprit maşina prinzând-o între balustradă şi camionul său.

Împreună cu un alt participant la trafic, şoferul, în vârstă de 49 de ani, i-a acordat şoferiţei primul ajutor. Femeia, în vârstă de 57 de ani, a fost preluată apoi de o ambulanţă şi dusă la spital.

În Neuss-Uedesheim, un șofer de camion a reacționat cu o incredibilă prezență de spirit, luni de dimineață, și, cu o iscusită manevră de conducere, a salvat o femeie care leșinase la volan. Mașina condusă de aceasta, un BMW, traversa o pasarelă peste A57 și venea pe contrasens, foarte aproape de parapetele pasarelei.

Pur și simplu, șoferul de camion a reușit să oprească mașina femeii cu semiremorca lui, prinzând practic BMW-ul între TIR și balustradă, a declarat pentru sursa citată o purtătoare de cuvânt a poliției: „E o faptă eroică!”.

- Advertisement -

E foarte posibil ca șoferul să fi văzut femeia cu capul căzut pe volan și a înțeles imediat că e vorba despre o urgență medicală. Șoferul, considerat de polițiști erou, are 49 de ani și împreună cu un alt participant la trafic au acordat femeii, care are 57 de ani, primul ajutor. A fost preluată apoi de o ambulanță și dusă la spital. Nu se știe încă din ce motive și-a pierdut șoferița conștiența.

„O faptă eroică!”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei germane.