8 medalii de AUR pentru România la Campionatul Mondial de Ju-jitsu de la Astana, Kazakhstan

- Advertisement -

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 Tineret (U16, U18 & U21), derulat în perioada 22-25 August 2023, la Astana, în Kazakhstan, s-a finalizat cu 27 de medalii pentru România.
Cu 8 medalii de aur, 5 de argint și 14 de bronz, România s-a clasat pe locul VI din 43 de națiuni participante. La această ediție au participat 1.201 sportivi, reprezentând toate continentele.

Componenții lotului național provin din cluburile: Invictus București, Marina Constanța, Vipguard București, Spartacus București, Dinamo București, Budoseishin București, Ronin Târgu Mureș, Kokoro Brașov, Akari Brașov și CSM Sfântu Gheorghe.
„Nivelul Campionatului Mondial din Astana a fost de departe cel mai ridicat de până acum. Sportivii români au luptat cu cinste pentru tricolor și ne-au umplut sufletele cu mândrie atunci când au pășit pe tatami. Actuala generație luptă cu inima și ne dă speranțe la un viitor mai bun și prosper. Sperăm ca acest exemplu să fie urmat de cât mai mulți copii”, a declarat Cătălina Mihaela Ioniță, antrenorul Clubului Invictus București.