8 medalii de AUR a castigat lotul Romaniei la Europenele de canotaj Under-23 de la Krefeld

- Advertisement -

România a cucerit opt medalii de aur și una de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld (Germania).
Prima medalie de aur a fost câștigată la patru rame cu cârmaci feminin de Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Şuta și Rucsandra Ioana Bucșa.

A doua medalie de aur a fost adusă de echipajul masculin de patru rame cu cârmaci, compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen și Maria-Antonia Iancu. Aur au câștigat și Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu și Andreea Petraș, la dublu rame feminin.

Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu au terminat pe primul loc în finala probei de dublu rame masculin.

- Advertisement -

O altă medalie de aur a fost cucerită de echipajul de patru rame masculin compus din Sebastian Timiș, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrișor Axintoi și Iliuță-Leontin Nuțescu.

Echipajul feminin de opt plus unu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraș, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucșa, a concurat singur în finală.

Aur au câștigat și Alexandra Ungureanu și Iulia-Liliana Bălăucă la dublu vâsle feminin.

Ultima medalie de aur a fost câștigată de echipajul masculin de opt plus unu, alcătuit din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrișor Axintoi, Claudiu Neamțu, Andrei Mândrilă, Iliuță-Leontin Nuțescu, Maria-Antonia Iancu.

- Advertisement -

Medalia de argint a fost obținută la patru rame feminin, de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiței și Alexandra-Cornelia Ionel.

România a participat la competiție cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.

România a cucerit 9 medalii, dintre care 5 de aur și 4 de argint, în 2022 la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia).