Performanta unica pentru doi elevi de la scoala gimnazială Șomușca care au luat bronzul la Olimpiada Mondială de Robotică

- Advertisement -

Echipa RoboKids, reprezentată de Natalia Benchea (9 ani) și Norbert Feer (10 ani), elevi ai Școlii Gimnaziale Somușca din comuna Cleja, a obținut premiul III și medalia de bronz la Olimpiada Mondială de Robotică (World Robot Olympiad), secțiunea Starter Game, care a avut loc în Danemarca, pe 23 septembrie.

În cadrul competiției din Danemarca, roboțelul programat de cei doi copii, Naralia și Norbert, a obținut punctaj maxim (142 p.) în toate cele trei runde.

„Membrii echipei RoboKids au fost grozavi, la fiecare rundă s-au autodepășit. Au reușit să facă față și probei surpriză și să obțină punctajul maxim (142 p) în toate cele trei runde. Și-au îmbunătățit timpul de la o rundă la alta: 101 sec. în runda 1; 71 sec. în runda 2; 70 sec. în runda 3”, au transmis reprezentanții American Corner Bacău, care i-a pregătit pe copii pentru competiție.

- Advertisement -

Robokids nu este la prima reușită de acest gen. În aprilie, anul acesta, echipa completă, reprezentată de Natalia Benchea, Norbert Feer, Daria Benchea, Ovidiu Răducanu și Denis Doca, a câștigat Trofeul și Marele premiu ”Challenge Solution Award” la competiție internațională First Lego League Explore, care a avut loc în Houston, SUA.

Copiii din echipa Robokids sunt pregătiți gratuit de Centrul American Corner Bacău, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău.