Profesorul de religie care a încheiat una dintre cele mai grele curse de maraton din lume, a alergat 171 km pe Mont-Blanc!

- Advertisement -

Marius Iorga, profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei și ultramaratonist, a încheiat una dintre cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc.

Maratonistul din Blaj, în vârstă de 43 de ani, a alergat pe o distanță de 171 kilometri.  Acesta și-a îndeplinit visul din copilărie, de a alerga la o cursă care poate fi comparată cu ușurință cu o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană.

Ultra-Trail du Mont-Blanc s-a desfășurat în weekedul 1-3 septembrie 2023, punctul de start a fost în celebra stațiune montană Chamonix (Franța), iar traseul a traversat trei țări: Franța, Italia și Elveția.

 

- Advertisement -

La competiție au participat peste 2.000 de alergători din întreaga lume, numărul de locuri fiind limitat. Marius Iorga a participat grație performanței reușite anul trecut, când a încheiat, în 31 de ore, ultramaratonul de 100 de mile Val d’Aran by UTMB, cu o diferență de altitudine de 10.000 de metri, competiția din Spania fiind criteriu de calificare la Ultra-Trail du Mont-Blanc 2023.

„Participarea la Ultra-Trail du Mont-Blanc, despre care îmi place să spun că este un fel de Ligă a Campionilor în alergarea montană, unde vin alergători din întreaga lume, este visul meu, pentru asta m-am apucat de alergarea montană acum mai bine de șase ani”, spunea Marius Iorga, într-un interviu pentru Radio Blaj, realizat în vara anului 2022, imediat după revenirea de la Val d’Aran by UTMB, din Spania.

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) este o cursă de ultramaraton montan, organizată pentru prima dată în 2003, care urmează traseul Turului Mont-Blanc. Cursa are loc o dată pe an, fie în ultimul weekend din august, fie în primul weekend din septembrie, în Alpi. Este considerată una dintre cele mai dificile curse pe jos din lume și una dintre cele mai mari, cu peste 2.500 de participanți la start.

- Advertisement -