Performanta uriasa – Romania castiga șapte medalii la Jocurile Balcanice

- Advertisement -

Înaintea Europeanului din Antalya, sportivii din lotul național de gimnastică aerobică au concurat acasă. Regalul gimnasticii aerobice de la București a continuat și după Cupa Mondială de seniori, cu Jocurile Balcanice de juniori, competiție la care au participat alături de România, alte cinci țări, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Grecia și Republica Moldova.
Sortivii din lotul național de juniori antrenați de Cristiana Spînu au câștigat șapte medalii: una de aur, pe echipe, 3 de argint în probele de individual masculin, grup și aerobic dance și 3 de bronz, la individual feminin, individual masculin și perechi mixte.

„Suntem mulțumite de aceste medalii, dar vom lucra să fie și mai bine”, a declarat Melissa Fărcuța, componentă a lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.

Pentru Daniel Anton, ocupantul locului doi la individual masculin, concursul de la București a fost prima competiție internațională la care a participat: „Mi-am făcut treaba. Sincer să fiu, nu am avut chiar așa emoții față de cum mă așteptam. În prima zi de calificări au fost puțin mai mari emoțiile, dar după nu am mai avut”.

- Advertisement -

În lotul național de juniori, băieții sunt în minoritate, doar doi și zece fete. „Este greu. Este greu cu atâtea fete”, a afirmat și Alexandru Berbece.

Cu toate acestea, sportivii se înțeleg bine între ei. „Și noi avem grijă de ele și ele mai au uneori grijă de noi”, a spus și Daniel Anton.

Următoarea competiție importantă la care juniorii vor participa este Campionatul European din Antalya, care va avea loc în noiembrie. „Ne dorim foarte multe medalii la acest campionat european, în special de aur”, a precizat Melissa Fărcuța.

Machiajul și coafura durează câteva ore
Înaintea concursului de la București, fetele au avut mult de lucru. Aranjatul părului și machiajul le-a luat ore bune. „În general începem cu părul, după machiajul. Toate ne iau de la o jumătate de oră spre o oră pentru fiecare persoană, dar ne ajutăm una pe alta ca să eficientizăm munca”, a mai anunțat Melissa Fărcuța.

- Advertisement -

Muzica pe care concurează și costumele poartă amprenta fiecărei sportive din lot. „Doamna ne alege muzica, dar cu acordul nostru. Muzica contează foarte mult și în timpul exercițiului trebuie să ne simțim bine. Costumele le facem împreună. Toate dăm idei” a completat ea.

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a trei zile
Între 17-19 octombrie, la Sala Polivalentă din București, au avut loc Jocurile Balcanice de gimnastică aerobică, competiție organizată de Federația Română de Gimnastică. Jocurile Balcanice a fost un concurs pe categorii de vârstă, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-17 ani, la care au participat 200 de gimnaști din șase țări. Pentru juniorii din lotul national, acesta a fost cea mai importantă competiție dinaintea Campionatului European din Antalya, care va avea loc luna viitoare. La eveniment, România a participat cu 12 sportivi: Daniel Anton, Alexandru Berbece, Melissa Fărcuța, Bianca Cîmpan, Emma Rotaru, Isabel Colioglu, Alessia Vrăncianu, Bianca Voicu, Mara Dragomir, Maia Balogh, Raisa Alexe, Alexandra Andrei.