Lămâile nu sunt doar pentru limonade. Vă sugerăm alte 20 de moduri inedite și utile de a folosi lămâile acasă.

- Advertisement -

Proaspete, aromate și gustoase, lămâile sunt printre cele mai versatile fructe ideale pentru gătit, curățat sau pentru o răcoritoare băutură de vară. Vă sugerăm alte 20 de moduri inedite de a folosi lămâia acasă:

  1. Conservă fructelor și legumelor

Pentru a nu lăsa merele, avocado sau cartofii să se oxideze după ce au fost tăiate, puneți câteva picături de lămâie pe ele. Puteți, de asemenea, prepara salata verde lăsând-o în apă caldă o oră și apoi picurând lămâie peste ea.

 2. Curăță pistruii și petele de pe față

Sucul de lămâie este cunoscut ca și albitor natural. Chiar dacă rezultatele obținute sunt minime, acest remediu este unul natural și protejează pielea. Puteți pune câteva picături de lămâie pe un burete de bumbac și aplicat în fiecare zi pe viață, sucul de lămâie îți va curăța cu succes pistruii și petele de pe față.

- Advertisement -

 3. Curăță vasul de toaletă

Preparați-vă o pastă de borax și suc de lămâie pentru a curăța excelent vasul de toaletă. Aplicați acest amestec pe suprafața vasului pentru două ore și apoi îndepărtați surplusul pentru o strălucire de invidiat.

 4. Împiedică orezul să se lipească

Prepararea orezului vă poate lăsa cu boabe de orez lipite pe fundul oalei sau în tigaie. Împiedicați aceast rezultat lipicios prin adăugarea a câteva picături de suc de lămâie la orez în timp ce fierbe. Curățare ușoară!

- Advertisement -

 5.Calmează mâncărimii provocată de iedera otrăvitoare

Înmuiați un prosop în suc de lămâie și puneți-l pe pielea iritată sau cu mâncărime provocată de iedera otrăvitoare sau de stejar otravitor. Va împiedica extinderea erupției cutanate și va calma rapid mâncărimea.

 6. Oferă strălucire unghiilor vopsite

Pe măsura ce înaintăm în vârstă sau dacă utilizăm vopsea închisă la culoare timp îndelungat, unghiile noastre se pot îngălbeni. Puteți să le faceți strălucitoare din nou prin înmuierea acestora într-un bol cu apă și suc de lămâie timp de câteva minute. De asemenea, puteți adăuga o picătură sau două de ulei de măsline pentru o hidratare suplimentară.

7. Alungă insectele

- Advertisement -

Insectele precum furnicile, puricii, păianjenii și chiar gândacii sunt sensibili la mirosuri intense. Picurați un pic de suc de lamaie în caturile de la ferestre, pragurile ușii și în jurul casei pentru a preveni intrarea acestora în casa dumneavoastră.

8. Calmează durerile din gât

O durere în gât poate fi extrem de inconfortabilă. Puteți scăpa de această senzație făcând gargară cu o linguriță de suc de lămâie în 1/8 apă. Acest lucru va ajuta la uciderea bacteriilor și diminuarea durerii din gât. Completați acest ritual cu ceai fierbinte cu multă lămâie și miere pe tot parcursul zilei.

 9. Tratament împotriva mătreții

Sucul de lămâie  poate împiedica formarea mătreții scalpului. Masați scalpul cu un pic de suc de lămâie și lăsați să stea timp de 10-15 minute înainte de a spăla părul ca de obicei. Rezultatele vor surprinzător de bune.

10.  Albirea naturală a rufelor

Adăugați o cană de suc de lămâie la spălarea hainelor albe. Sucul de lămâie este un înălbitor natural netoxic și natural. Dacă vă uscați rufele la soare după folosirea sucului de lamaie, acest lucru vă ajuta și mai mult la obținerea unui rezultat strălucitor de alb.

11.Remediu pentru mahmureală

Poate că într-o bună zi, în viitor, va exista o cura de mahmureală eficientă 100%, dar până atunci există suc de lamaie. Beți suc de lămâie diluat în apă caldă când vă treziți. Acesta vă va ajuta să vă rehidratați, să vă echilibrați nivelul pH-ului și să înlocuiți vitamina C care a fost distrusă prin consumul de alcool.

12. Deodorant

În situații  când nu aveți niciun deodorant, puteți folosi lămâia ca soluție salvatoare.Tăiați o jumătate de lămâie și  frecați axilele. Sucul acid de fructe va ucide bacteriile și va ajuta la prevenirea oricărui miros nedorit al corpului.

13. Îndepărtează petele dificile

Vinul sau uleiul de măsline pot lăsa pete pe haine sau covor care par iremediabile. Dar aceste pete pot fi îndepărtate cu pastă de suc de lămâie! Dacă țesătura este durabilă, curățați pata cu suc de lamaie și sare până când pata este îndepărtată. Țesăturile delicate vor necesita o frecare ușoară și o clătire cu apă.

14. Accelerarea metabolismului

Această afirmație nu a avut niciodată o dovadă, dar se spune că oamenii tind să bea mai multă apă dacă este aromată. Băutul apei ajută la scăderea în greutate! Așadar, adăugați un pic de lămâie la apă pe tot parcursul zilei pentru a scăpa de kilogramele în plus.

15. Deschiderea culorii părului

Oamenii au folosit acest truc vechi de zeci de ani. În funcție de culoarea și textura părului, rezultatele pot varia. Doar adăugati un pic de suc de lămâie la firele pe care doriti să le evidențiati și lăsați-le  așa aproximativ o oră sau două înainte de clătire. De asemenea, puteți accelera deschiderea la culoare a părului prin expunerea la lumina naturală a soarelui.

16. Curăță natural fața

Un pic de suc de lămâie aplicat pe fața cu un tampon de bumbac acționează ca un astringent natural. Acesta vă ajuta la eliminarea sebumului feței și închiderea porilor. Se mai poate amestecă sucul de lămâie cu puțină sare pentru un scrub facial ideal preparat acasă.

17. Înlătură mirosurile neplăcute

Peștele, usturoi sau alte resturi alimentare pot produce mirosuri neplăcute în casa noastră. Utilizați sucul de lămâie proaspăt stors pentru a curăța frigiderul, cuptorul cu microunde și alte suprafețe de bucătărie pentru a elimina mirosurile și a le înlocui cu un miros de lămâie proaspă

18. Curăță geamurile

Sucul de lămâie este excelent pentru a îndepărta petele de apă sau mudăria de pe sticlă. În funcție de rezistența petelor la curățat, puteți folosi direct suc de lămâie sau îl puteți dilua cu apă. Pulverizați-l și curățați cu hârtie pentru o strălucire unică.

19.Dă strălucire suprafețelor de inox

Lustruiți suprafețele de inox și de cupru cu un suc de lămâie și veți obține o strălucire nouă a acestora.

 20.Tratamentul arsurilor de stomac

Utilizarea sucului de lămâie pentru tratarea arsurilor la stomac va funcționa numai dacă suferiți de lipsa de acid în stomac. Dacă este așa, stoarceți niște lămâie într-un pahar de apă, beți acest amestec și veți simți o îmbunătățire instantanee.

sursa: Homehacks