Desi l-au abandonat câinele îşi aştepta nemiscat familia langă o cuşcă plină cu lucrurile sale!

- Advertisement -

Deși animalele nu pot vorbi, există imagini care nu au nevoie de niciun fel de explicație; Iar scena la care a asistat un grup de salvatori din Texas, SUA, este cu adevărat emoționantă. Este vorba despre un cățeluș care fusese abandonat într-o zonă izolată şi care stătea nemişcat lângă ceea ce părea a fi cușca lui.

Bietul câine parcă încremenise acolo, aşteptând ca cineva să-l ajute.

Deşi abandonul era evident, căţelul părea să-şi aştepte neclintit foştii stăpâni, care îl dăduseră deja uitării fără nici o remuşcare.

Cum pot unii oameni să facă aşa ceva?

- Advertisement -

Cu hamul şi lesa lăsate cuşcă, câinele părea condamnat să nu scape uşor de soarta care îl aştepta în acea zonă pustie. Din fericire, voluntarii de la „Tao Animal Rescue” din Fort Worth l-au găsit la timp şi au decis să-l ajute.

Cu toate acestea, salvarea nu a fost uşoară.

Acest câine s-a arătat defensiv şi reticent în a primi orice ajutor din partea oamenilor veniţi să-l salveze din acel loc. Dacă cineva se apropia să-l ajute, câinele începea să mârâie şi nici ploaia sau insistenţele salvatorilor nu l-au făcut să renunţe la îndârjirea de a rămâne acolo, aşteptându-şi cu orice preţ stăpânii ingraţi.

- Advertisement -

Stăpânii l-au abandonat cu toate lucrurile îngrămădite în cuşcă.

După mai multe încercări, loialitatea şi răbdarea s-au prăbuşit şi salvatorii au reuşit să facă progrese. Patrupedul a înţeles în cele din urmă că acei oameni vor doar să-l ajute şi s-a apropiat de ei ca şi cum ar fi mers la o plimbare, apoi revenea lângă cuşcă pentru a-şi aştepta în continuare stăpânii.

Ceea ce evident, nu s-a întâmplat.

- Advertisement -

In cele din urma cei veniti sa-l ajute l-au urcat în mașină și l-au dus la adăpostul organizației. Acolo a fost examinat de un medic veterinar care a stabilit că stare lui este bună.

Câinele părea dezechilibrat, dar nimic ingrijorator si care să nu se poată îmbunătăți dupa câteva zile de atenție și răsfăț.

În ceea ce-i priveşte pe cei responsabili de acest abandon, nu se ştie absolut nimic. Acest prieten blănos nu avea microcip, aşa că salvatorii săi intenţionează să-l dea cât mai curând spre adopţie, astfel încât să-şi poată găsi o familie adevărată care să-l iubească necondiţionat.

Acest caz de abandon este unul destul de ciudat, deoarece persoanee care au renunţat la câine au făcut-o cu toate lucrurile sale ca un ultim gest de dragoste. Dar chiar şi aşa, nimic nu justifică fapta lor şi cu atât mai puţin locul ales, unde viaţa animalului putea fi pusă oricând în pericol.

Înainte de a face acest lucru, stăpânii ar fi putut pur şi simplu să-l ducă la un adăpost sau să-l dea spre adopţie, independent.

Să renunţi la un asemenea animal loial ca şi cum ai arunca un obiect ponosit este inacceptabil! Sincere felicitări celor care s-au implicat în salvarea lui. Spuneţi nu abandonului animalelor!