De ce emoțiile dvs. vă pot distruge sănătatea și cum puteți remedia acest lucru

- Advertisement -

Corpul nostru vorbește și, uneori, starea noastră fizică poate fi legată de emoțiile noastre. Când nu putem elibera sentimente negative, se poate manifesta în probleme fizice. Și cu cât o persoană își exprimă mai mult emoțiile , cu atât mai puțin se îmbolnăveste. Să examinăm care sunt problemele psihologice care ne afectaza si sa vedem cum le putem trata.

Frica poate provoca alergii și dermatită.

Unii cercetători afirmă că anumite condiții alergice pot fi legate de sănătatea mintală. Eczemele, febra mare și astmul pot fi cauzate de boli mintale. S-ar putea să fi suferit de alergii de ani de zile dar alergenul este încă necunoscut. Frica interioară poate declanșa această condiție.

- Advertisement -

Simptomele astmului și dermatita pot fi îmbunătățite sau vindecate prin reducerea sarcinii factorilor psihosociali.

Obsesia poate evoca probleme cu greutatea.

Probleme cu greutatea pot fi cauzate și declanșate de obsesie sau preocuparea de un defect minor sau imaginar. Este posibil să fiți prea îngrijorați de riduri, sâni mici sau alte părți ale corpului.

- Advertisement -

Îngrijirea fata de corpul dumneavoastră este foarte importantă și, bineînțeles, trebuie să avem grijă de el, dar fanatismul poate duce la rezultate nedorite sau periculoase.

Temerile și obsesiile pot provoca în același timp simptome ale multor boli diferite.

Puteți începe să vă faceți griji că aveți o boală gravă, chiar dacă nu există motive pentru aceasta. Și apoi, după ce v-ați gândit prea mult la asta, începi să simți simptomele. Obsesia sau fixarea poate provoca acest lucru.

- Advertisement -

Uneori putem supraestima probleme. Fixarea asupra sentimentelor negative face ca situatia sa se agraveze si face boala mai reala.

Conflictul emoțional și stresul pot provoca tulburări digestive.

Stomacul nostru este controlat de un sistem complex. Stresul vieții poate să moduleze impulsurile și să provoace reacții nedorite în interiorul acesteia.

Inflamarea stomacului și a gastritei poate fi cauzată de un conflict în sfera sentimentelor tale: incapacitatea de a-ți asuma responsabilitatea, de a crește și de a găsi o cale de ieșire din conflicte dificile.

Autocritica și temerile pot provoca dureri de cap și migrene.

Auto-critica, stima de sine scazuta si temerile interioare sunt toate motivele care te pot face sa fii ingrijorat si stresat tot timpul.
S-ar putea să te simți umilit, subestimat cumva și trebuie să muncești din ce în ce mai greu.
Există prea multe informații în capul tău! Uneori așteptăm prea mult la noi înșine și acest lucru poate provoca alte probleme fizice.

Depresia și anxietatea pot provoca boli cardiace.

Depistarea și anxietatea recurentă sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de boală coronariană. Tulburările depresive pot declanșa evenimente cardiace critice.

S-ar putea să vă simțiți anxios și nervos din ce în ce mai mult în fiecare zi și să simțiți că inima începe să bată tot mai repede. Acest lucru poate declanșa probleme cardiace.

Ce trebuie să faceți pentru a evita acest lucru

În timp ce vizităm medicii pentru simptomele fizice, este de asemenea important să vizitați și un psiholog pentru a găsi cauza principală a problemei și a obține intervenția terapeutică adecvată.
Exercițiul de meditație și atenție sunt o soluție bună pentru reducerea stresului.
Experții spun că atenția ne ajută să învățăm să ne reorientăm atenția.
Este important să nu vă judecați pe voi înșivă și pe ceilalți și să vă opriți uneori mintea.