Ce se află cu adevărat într-un borcan de Nutella. Cantitatea de zahar este şocantă!

- Advertisement -

O imagine controversată circulă pe internet cu ingredientele care se află într-un borcan de Nutella. Orice produs are scris pe etichetă cantitatea ingredientelor care au fost folosite pentru producerea acestuia, dar nu realizezi ce înseamnă aceste cantitaţi de fapt până când le vezi dintr-un alt punct de vedere. Un borcan de Nutella de 400 de grame conţine 227.2 grame de zahar. Mai mult de jumătate din întreaga cantitate este zahar.

Pe lângă zahar, Nutella mai conţine şi uleiul de palmier pe care îl găsim în foarte multe produse de pe piaţă. Puţină lume ştie că acest ulei este de fapt cel mai ieftin ulei şi multe mărci de renume preferă să folosească acest ulei din cauza costurilor reduse.

Într-un comunicat de presă, cei de la Nutella au răspuns întrebărilor care au venit odată cu această imagine şi au declarat că reţeta lor delicioasă este secretă, iar cantitatea ingredientelor este doar informativă. Nimeni nu trebuie să consume o cantitate mare din acest deliciu, tocmai de aceea cantitatea recomandată pentru o gustare delicioasă este de 15 grame.

- Advertisement -

Nutella este făcută de Ferrero, iar aceştia consideră că o gustare delicoasă trebuie să fie într-o cantitate mică, de aceea recomandă un consum responsabil de dulciuri.