Câtă apă trebuie să bem cu adevărat? Puţini oameni ştiu răspunsul la această întrebare, deşi este unul foarte simplu.

- Advertisement -

Consumul de apa este foarte important. Foarte mulți doctori ne recomanda să consumăm doi litri de apa pe zi pentru a ne menține cât mai sănătoși. Trebuie să știți însă că această cantitate va varia mult de la persoană la persoană. Acesta este motivul pentru care ar trebui să aveți în vedere cantitatea pe care o veți consuma. Corpul uman este 60% apă. Orice sistem din corp are nevoie de apă pentru a funcționa cât mai bine, de aceea este recomandat să consumați o cantitate potrivită de apa, astfel încât organismul să funcționeze cât mai bine.

Bărbații vor avea nevoie de 3.7 litri de apă, în timp ce femeile au nevoie de 2.7 litri de apă.

Copiii vor trebui să consume cam 7 sau 8 pahare de apă pe zi pentru vârsta de 9, până la 13 ani, iar de la 14 la 18 ani, ei ar trebui să consume cam 8 până la 11 pahare cu apă pe zi.

Dacă faceți exerciții fizice, ar trebui să consumați mai multă apa. De asemenea, este indicat să beți mai multă apa dacă locuinti într-un climat mai cald. Atunci când aveți febră sau probleme cu diareea, este un lucru foarte indicat să consumați apa. Organismul vostru este deshidratat în aceste momente.

- Advertisement -

Apa este indicată pentru că reglează o mulțime de procese în organism. Veți vedea că această vă va păstra temperatură corpului în niște limite normale. De asemenea, ea va lubrifia încheieturile. Un alt aspect este că va proteja spinarea, precum și alte țesuturi. Un alt impact benefic al apei este că va elimina toate substanțele nefolositoare din organism prin urină și transpirație.

Deshidratarea poate duce la niște probleme de gândire confuză. De asemenea, lipsa apei din organism va poate schimba starea de dispoziție. Un alt aspect negativ este că veți ajunge să va supraîncălziți și va exista riscul apariției pietrelor la rinichi.

sursa: Health Line