Băiatul nu s-a gândit de două ori: a văzut un câine ce fusese accidentat de o maşină şi s-a grăbit să-i ofere ajutorul!

- Advertisement -

Uneori vârsta nu contează; indiferent dacă suntem mai în vârstă sau mai tineri, fie că ne confruntăm cu o fiinţă umană sau cu animal în dificultate, ar trebui să nu ne gândim de două ori şi ne grăbim să ajutăm. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Jean Fernandes, un băiat brazilian în vârstă de 11 ani, care, de îndată ce a văzut un câine lovit şi în dificultate, a intervenit imediat în ciuda pericolului de a fi acroşat de maşinile care circulau cu mare viteză pe drum.

Jean Fernandes, în vârstă de 11 ani, din provincia Itajaì, Brazilia, nu s-a gândit de două ori: a văzut un câine care fusese accidentat de o maşină şi s-a grăbit să-i ofere ajutorul. Jean a făcut ceea ce ceilalţi trecători nu au avut curajul să facă: s-a apropiat de câine, l-a îmbrăţişat şi a contactat imediat medicii veterinari pentru a veni şi a lua bietul câine vagabond.

Îngrijit de medicul veterinar Denilson da Silva din centrul oraşului Itajaì, din fericire câinele nu era în pericol de moarte. Un sfat pe care Denilson îl dă celor care ajută aceste animale acroşate de maşini este să nu le mişte brusc: din cauza durerii sau a fricii, ar putea să-i muşte pe cei care doar încearcă să le ajute…

Imaginile salvării, surprinse de Rafaela Martins, imortalizează gestul emoționant al lui Jean Fernandes, un băiat de 11 ani care a pus în practică un gest de mare curaj venit din inimă; fără el, câinele ar fi putut ajunge intr-o situație mult mai gravă.

Felicitări, micuţule Jean!