AUR pentru Romania, Alin Alexuc-Ciurariu este noul campion european la lupte greco-romane

- Advertisement -

Desi de multe ori auzim ca sportul nostru este la pamanat si ca nu mai avem performanta, se pare ca inca mai sunt romani dornici sa ne faca mandri in intreaga lume. Un astfel de roman este si Alin Alexuc-Ciurariu care este noul campion european la lupte greco-romane, la categoria 130 de kilograme.

Sportivul român a obținut medalia de aur, învingându-l în finală pe georgianul Levan Arabuli cu scorul de 6-1. Sportivul nostru a reusit sa demonstreze intregii lumi ca Romania inca exista in lumea sportului. Prin multa munca si sute de ore de antrenament romanul nostru a reusit sa aduca acasa aurul european devenind astfel unul dintre putinii sportivi romani care reusesc aceata performanta.

Acesta s-a mai impus în optimi în faţa lui Zurabi Ghedehauri, iar în sferturi în fața azerului Sabah Saleh Shariati. În semifinală, l-a avut drept adevrsar pe ucraineanul Nikola Kucimi.

- Advertisement -

„Un aur muncit, o medalie meritata, o medalie a mea, a luptătorilor romani, a romanilor din întreaga lume! Va mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie sa ajung să-mi aud imnul mult iubit in Roma, printre gladiatori!”, a scris Alin Alexuc-Ciurariu pe Facebook.

Pentru tot ce a facut merita cu siguranta respectul intregii tari. Noi ii uram mult succes in continuare si speram sa reuseasca sa ne aduca si aurul la mondiale. Felicitari Alin Alexuc-Ciurariu ai reusit sa faci o tara mandra!