Aceste trucuri te vor ajuta să alegi cel mai bun pepene roşu de fiecare dată.

- Advertisement -

Pepenele roşu este cel mai consumat fruct pe timpul verii. Gustul dulce şi răcoritor îl face să fie fructul preferat al multor oameni. Nimic nu este mai bun decât un pepene roşu rece atunci când temperatura de afară este foarte ridicată. Proprietăţile nutritive ale acestui fruct ne conving să îl consumăm în fiecare zi. Mulţi cred că un pepene copt este ales după noroc, însă nu este aşa. Există câteva trucuri care te pot ajuta să alegi cel mai bun pepene de fiecare dată.

Greutatea.

Un pepene roşu trebuie să se simtă greu atunci când îl ridicăm. Încercaţi să ridicaţi mai mulţi pepeni care au aceaşi dimensiune. Care se simte mai greu la mână, acela este mai copt.

Petele galbene.

- Advertisement -

Aceste pete galbene sunt urmele rămase din procesul de creştere. Cu cât aceste pete sunt mai mari, asta înseamnă ca pepenele a stat mai mult timp pe pământ şi a avut mai mult timp să crească. Cu siguranţă un pepene cu o pată galbenă mare este un pepene copt!

Aspect.

Încercati să alegeţi un pepene care are un aspect oval, fără să fie deformat. Aspectul de oval arată că pepenele a primit suficient soare şi apă atunci când a fost crescut. Coaja nu trebuie să fie strălucitoare, asta înseamnă că pepenele nu este copt. Încercaţi să găsiţi un pepene care are coajă mată, nu strălucitoare. Este important să evitaţi pepenii cu urme de lovituri sau coaja spartă, asta înseamnă ca aerul a pătruns înăuntru şi sunt şanse ca pepenele să fie stricat.

- Advertisement -

Cultivat la timp.

Asiguraţi-vă că pepenele pe care îl alegeţi a fost cultivat la timp şi nu a stat pe pământ prea mult sau prea puţin. Pentru asta este suficient să îl lovim cu vârful degetului şi să îl găsim pe cel care sună gol pe dinăuntru.

Coaja tare.

- Advertisement -

Un pepene sănătos are coajă tare şi din acest motiv este bine să îl apăsăm puţin cu degetele înainte să îl cumpăram. Încercaţi să îi evitaţi pe cei care au coaja prea moale.

Atenţie la codiţă.

Pentru a alege cel mai gustos pepene roşu trebuie să fim atenţi şi la codiţa lui. Dacă aceasta este prea verde înseamnă că pepenele a fost cules prea repede şi nu este atât de gustos. Alegeţi pepenii care au codiţă mai uscată, asta înseamnă că au avut suficient timp să crească.

Poftă bună!

Cu aceste trucuri cu siguranţă veţi alege cei mai buni pepeni de fiecare dată. Nu este greu trebuie doar să fim atenţi şi să îi căutam pe cei mai buni.