9 feluri de mâncare care doar pretind că sunt sănătoase, dar de fapt nu este aşa. La aceste alimente trebuie să fiţi atenţi!

- Advertisement -

Stilul de viață sănătos începe în ziua de azi să fie unul foarte apreciat. Nu multe persoane își permit să ducă un astfel de stil de viață, de aceea cele care reușesc totuși să-l incorporeze în viața lor de zi cu zi se pot bucura de mai multă energie și de toate celelalte efecte benefice. Cu toate acestea există și niște mâncăruri care doar pretind că ar fi sănătoase. Ar fi bine să evitați aceste mâncăruri astfel încât să nu cădeți în plasa producătorilor care consideră că produsele lor sunt sănătoase când de fapt ele nu sunt.

1. Chipsurile de banane.

Bananele trebuie consumate doar în starea lor naturală, chipsurile de banane conţin multe chimicale.

- Advertisement -

2. Gustările uscate.

Trebuie să verificăm de fiecare dată eticheta acestor produse. Multe dintre ele conţinu substanţe care nu sunt deloc sănătoase pentru organism. Cele mai bune produse de acest gen sunt cele făcute din cereale şi făină integrală.

3. Alimente fără gluten.

- Advertisement -

Există oameni care au alergie la gluten, aceşti oameni trebuie să se ferească de aceste alimente. Pentru restul oamenilor, aceste alimente nu sunt atât de dăunătoare pe cât se crede. Este recomandat să consultăm un medic înainte să începem o dietă fără gluten.

4. Fructele uscate şi cele la conservă.

- Advertisement -

Fructele uscate sunt sănătoase atâta timp când nu sunt tratate cu alte substănţe, în schimb cele de la conserva trebuie evitate deoarece conţin o cantitate mare de zahăr.

5. Brânza procesată.

Este recomandat să consumăm brânzeturi căt mai apropiate de starea lor naturală. Cele procesate conţin o cantitate mare de sodiu.

6. Legume la conservă.

Legumele la conservă sunt bune atâta timp cât nu conţin zahar, sare sau alţi conservaţi. Citiţi cu atenţie eticheta şi alegeţi legumele cele mai curate sau folosiţi-le pe cele proaspete.

7. Legume bogate în calorii.

Există legume care conţin mai multe calorii, dar asta nu înseamnă că acestea trebuie evitate. Orice legumă este recomandată, iar dacă sunteţi la dietă, consumaţi-le cu moderaţie.

8. Iaurt cu fructe.

Iaurtul cu fructe din magazine nu este sănătos. Conţine o cantitate mare de zahăr. Cel mai bun iaurt cu fructe pe care îl puteţi consuma este acela făcut de voi. Alegeţi-vă fructele preferate şi le amestecaţi cu un iaurt grecesc.

9. Fulgi de ovăz.

Toată lumea ştie că fulgii de ovaz sunt sănătoşi, dar puţini ştiu cât de mult contează felul în care au fost preparaţi. Cei care necesită doar 2-3 minute de preparare nu sunt sănătoşi deloc deoarece au fost trataţi deja cu o mulţime de chimicale. Feriti-vă de fulgii de ovaz mici, deoarece aceştia au fost procesaţi mai mult. Alegeţi fulgii de ovaz mari.

sursa: Bright Side.