7 lucruri curioase despre cafea despre care putina lume stie

- Advertisement -

Majoritatea dintre noi ne incepem ziua cu o ceasca de cafea si eventual urmeaza o a doua in momentul in care ajungem la munca. Insa putine persoane stiu cu adevarat ceva despre aceasta bautura. Pe langa ca ne trezeste dimineata ea are o multime de altre proprietati mai putin cunoscute. In acest articol va prezentam cateva dintre ele.

Creșterea performanței creierului

Nu este un secret faptul că ,cafeaua mărește atenția, vigilența și concentrarea, dar asta nu este totul. Cafeaua cu zahăr adăugat vă poate transforma într-un mic geniu pentru o vreme, deoarece combinația dintre cafeină și glucoză activează anumite segmente ale creierului. Cu toate acestea, niciodată nu beți cafea pe stomacul gol, deoarece acest lucru va face contrariul direct.

- Advertisement -

Creșterea tensiunii arteriale

O mică cană de cafea se poate lupta cu un episod hipotensiv, o situație în care tensiunea arterială este prea mică. Dar nu este recomandat persoanelor care prezintă semne de tahicardie și au o rată ridicată a pulsului după ce au consumat cafea. Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea deoarece organismul se obișnuiește cu ea și nu mai reacționează la aceasta prin creșterea tensiunii arteriale după o perioadă de timp.

Sistem imunitar mai puternic

- Advertisement -

Potrivit oamenilor de știință din mai multe țări, cafeaua reduce riscul de deces prematur. Cu cât mai multe cești de cafea beți pe zi, cu atât riscul este mai mic. Acest lucru se datorează faptului că aceasta vă modifică sistemul imunitar, făcându-l mai tare și mai sănătos . Îmbunătățește, de asemenea, ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, încercați să rămâneți la cafeaua naturală proaspăt măcinată: cafeaua instantă conține mai puțini nutrienți și mai mulți aditivi chimici, care dăunează organelor digestive.

Vindeca durerile de cap

- Advertisement -

Cofeina conținută în cafeaua naturală poate vindeca durerile de cap și migrenele. Dar este încă incomparabil cu analgezicele. Acestea din urmă sunt mai eficiente deoarece conțin adesea cofeina, ceea ce sporește eficiența tuturor celorlalte componente cu 40%.

Stres redus și depresie

Cafeaua acționează ca o substanță anti-stres datorată eliberării dopaminei și serotoninei, care „declanșează” o stare bună. O ceașcă, sau chiar doar mirosul de cafea, vă poate calma nervii. Mai mult, cafeina este unul dintre cei mai obișnuiți stimulatori ai sistemului nervos central (CNS), iar stimularea constantă a acestuia este ceea ce menține depresia la distanta. Interesant este că numai cafeina conținută în cafea are acest efect , spre deosebire de cafeina găsită în ceai, sifon sau ciocolată, care nu stimulează CNS la fel de eficient.

Memorie mai bună

Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu numai că sporesc starea de spirit și productivitatea, ci și îmbunătățesc memoria. Desigur, aceasta funcționează numai cu memoria pe termen scurt. Dar acest lucru este destul de bun pentru că toate informațiile sunt stocate inițial ca o memorie pe termen scurt, și doar o oră mai târziu, aceasta intră în memoria noastră pe termen lung, în anumite circumstanțe.

Pierdere in greutate

În cele din urmă, visele tale de a pierde în greutate pot deveni adevărate. Cafeaua poate ține pasul și vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate. Atunci când nivelul hormonului leptină este scăzut, corpul dumneavoastră începe să depoziteze grăsime și creșteți în greutate. Cafeaua, totuși, crește nivelul hormonilor din corpul vostru. Acesta este motivul pentru care consumatorii de cafea iau mai greu în greutate.

Bonus

Există o abundență de rețete de cafea cu gheață . Dar există și modalități foarte simple de a face acest lucru.

Faceți cafeaua preferată.
Lăsați-o să se răcească, apoi umpleți o tavă cu cuburi de gheață cu cafeaua. Puneți-o în congelator.
Într-o zi fierbinte, adăugați pur și simplu cuburile de cafea la un pahar de lapte.
Cel mai simplu cocktail de cafea este gata!