16 fapte interesante despre lumea animală, despre care nu ni s-au spus la lecțiile de biologie

- Advertisement -

Fauna sălbatică nu este doar diversă, ci și foarte inteligent aranjată. Fiecare animal mic și mare de pe planeta noastră are propriile sale dispozitive pentru o existență confortabilă. Unele dintre ele se ascund, altele – încearcă să găsească hrană, iar altele încearcă să își găsească o pereche sau să găsească urmași. Prin urmare, dorim să împărtășim cu voi fapte interesante despre animalele care locuiesc pe planeta noastră.

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini uimitoare cu lucruri despre lumea animală de care nu cred că ați auzit până acum.

  1. Țestoasele de apă respiră prin pielea gurii sau prin pungile anale speciale. După o ședere lungă în apă, unele dintre ele sunt puternic acoperite de alge.

2. Uneori, fluturii tropicali aterizează pe crocodili pentru a le bea lacrimile sărate. Astfel, insectele primesc nutrienți.

- Advertisement -

3. Ciocănitorile au o limbă atât de lungă încât este înfășurată în jurul craniului.

4. Elefanții sunt una dintre cele trei specii de mamifere la care menopauza începe la bătrânețe. Celelalte două specii sunt balena cu cocoașă și omul.

- Advertisement -

5. Cămilele pot mesteca în totalitate cactusii datorită stratului de papile keratinizate care le căptușesc gura.

6. În caz de amenințare, căprioarele tinere se întind instinctiv pe iarbă și îngheață. Uneori o fac și în aer liber, crezând că sunt bine ascunse.

- Advertisement -

7. „Puii gotici” – puii din rasa Ayam Chaman, crescuți în Indonezia – sunt complet negri. Inclusiv ciocul, pene, oase, mușchi și organele interne.

8. Stomacul unei oi este format din patru camere care permit descompunerea celulozei din plante în carbohidrați simpli.

9. La cașalot, dinții cresc doar pe maxilarul inferior. În loc de rândul de sus, acești prădători au găuri în care dinții de jos intră atunci când mestecă.

10. Omida de molii construiește o casă din materiale improvizate, folosind tulpini și ramuri de plante. Colibele sunt de dimensiuni considerabile.

11.  70-90% din alimentația vulturul barbos constă în oase. Poate înghiți complet vertebrele mamiferelor mari și le poate digera în 24 de ore.

12. Balenele ucigașe înoată lateral când vânează foci. Acest lucru le permite să-și ascundă aripioarele dorsale și să treacă neobservate.

13. Melcii banane, deși hermafrodiți, își caută pereche. Pentru a fertiliza, se lipesc unul de celălalt și fac schimb de celule masculine.

14. Crocodilii înghit pietre pentru a digera mai bine alimentele și pentru a se scufunda mai adânc.

15. Delfinii dorm cu un ochi deschis. În timpul somnului, o emisferă a creierului lor se odihnește, iar cealaltă este responsabilă pentru toate procesele vitale.

16. Acest cardinal nordic s-a născut cu ginandromorfism bilateral. Pe o parte, el este pictat ca o femeie, iar pe cealată parte, ca un bărbat. De asemenea, în corpul său există atât organele genitale feminine, cât și masculine.