12 Greșeli de igiena personala pe care le facem in fiecare zi

- Advertisement -

Cu totii avem grija de noi si de sanatatea noastra si incercam sa avem o igiena cat mai buna pentru a ne feri de diferite probleme. Insa de multe ori nu ne dam seama ca facem ceva gresit fara sa stim macar acest lucru. In acest articol va prezentam 12 greseli in igiena personala pe care le facem zilnic fara sa ne dam seama.

Să vă mușcați unghiile ca pe o cale de a face față stresului.

Uneori, muscarea unghiilor poate fi cauzată de stresul emoțional sau mental și este folosită ca o modalitate de a depăși aceste sentimente. De asemenea, puteți mușca unghiile fără să vă gândiți chiar la asta. Din păcate, nu funcționează bine pentru aspectul și sănătatea ta .

- Advertisement -

Tampoane din bumbac ca o modalitate de a vă curăța urechile.

Cei mai mulți dintre noi cred că betisoarele ne ajută să ne curățăm urechile. Cu toate acestea, ceea ce fac oamenii atunci când le folosesc este exact opusul; ceara în exces este împinsă, ceea ce cauzează mai mult rău decât bine. Ca urmare, tampoanele de bumbac pot fi un motiv major pentru deteriorarea timpanului, pierderea auzului și așa mai departe. Experții medicali vă sfătuiesc să vedeți un medic în cazul în care aveți cu adevărat o problemă.

spălați-vă pe mâini după ce ați folosit o toaletă.

- Advertisement -

Conform acestei cercetări , oamenii tind să nu se spele pe mâini după ce au folosit o toaletă. Majoritatea acestor oameni cred că nu este important și este doar o pierdere a timpului. Cu toate acestea, spălarea mâinilor este cel mai bun și mai ușor mod de preveni imbonlavirea.

Nu vă schimbați periuța de dinți

- Advertisement -

Periile de dinți ude pot colecta mai multe bacterii în numai o lună, ceea ce poate fi dăunător pentru sănătatea ta. Dentiștii recomandă schimbarea periuței de dinți la fiecare 2-3 luni, deoarece utilizarea aceluiași periute timp de mai mult de 3 luni poate cauza probleme grave de sănătate, ceea ce poate duce, printre altele, la bolile cardiace.

Modul în care vă periați dinții.

Dacă vă periați numai dinții, veți mai rămâne cu tartru. Problemele cu inima ta pot începe de la creșterea fluxului de sânge în gură. Dentiștii vă recomandă să vă spălați dinții timp de 2 minute.

uitați să curatati dinții

Nu contează cât de bine vă periați dinții pentru a menține germenii departe. Fără curatare, nu vă puteți păstra gingiile în stare bună.

Exfoliați-vă fața în fiecare zi.

Excesul de exfoliere provoacă acnee și riduri și vă poate face să arătați mai în vârstă. Dermatologii vă sfătuiesc să vă exfoliați fața de două ori pe săptămână.

Nu curățați lucrurile pe care le folosiți în fiecare zi.

Cât de des vă gândiți la obiectele pe care le atingeți, dar nu le luați în serios? De fapt, lucruri precum chei, comutatoare și telefoane inteligente (printre multe altele) sunt locuri în care se colectează majoritatea bacteriilor .

Să ai o pastă de dinți umplută cu fluor în casa ta

Acest tip de pastă de dinți este deosebit de periculoasă pentru copii , deoarece duce la dezvoltarea incorectă a dinților. O pastă de dinți umplută cu fluor poate cauza destrămarea dinților și poate chiar să crească nivelul de absorbție a aluminiului din creierul nostru , ceea ce contribuie la boala Alzheimer.

Acoperirea pernei cu o pernă de bumbac

Această țesătură vă face să arătați mai în vârstă prin adăugarea de riduri pe față, uscarea pielii și deteriorarea părului. Cea mai bună alegere pentru materialul de pernă este mătasea.

Aspirați prea des.

Dacă aspirați în fiecare zi, poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră . Și dacă nu curățați mașina, covorul și podeaua dvs. se pot deteriora particulele de murdărie și de praf. Dacă folosiți aspiratorul mai puțin de o dată pe săptămână, vă recomandăm să vă schimbați filtrul o dată pe an.

Înainte de a tăia unhiile

Dacă vă tăiați unghiile prea scurte in timp acestea or sa inceapa sa creasca mai mult catre colturi fara sa va dati seama in timp o sa va afecteze.