Un fotograf a făcut fotografii aceleiași bănci timp de 10 ani, iar imaginile vorbesc de la sine

- Advertisement -

Asta e ceea ce fotograful ucrainean Yeyhen Kotenko a făcut în ultimii 10 ani: a privit și a făcut fotografii unei bănci și faptelor ce au avut loc în preajma acesteia.

„Nu mi-am impus limite de timp sau un scop anume; doar am mers în bucătărie și am privit pe fereastră”, explică Kotenko pentru Radio Liberty. „De obicei, aveam ceva de văzut”.

Acel ceva de văzut nu a fost mereu un lucru plăcut, și o parte a publicului care a văzut fotografiile în persoană la un local din Kiev, a fost surprins de aspectul neliniștitor a vieții cotidiene capturată de Kotenko. Și oarecum, este exact această onestitate care face fotografiile să fie atât de fermecătoare.

 

- Advertisement -

Căldură, tristețe și umor, sunt toate amestecate în aceste serii de fotografii. Poziția de la înălțime datorează aspectul observațional, o perspectivă neutră ce rămâne oarecum obiectivă legat de ceea ce se întâmplă în fața camerei. Totuși, fotografiile reușesc să rămână intime și pline de emoție, pe măsură ce oameni care nu sunt conștienți că sunt urmăriți de sticla lentilei își dezvăluie adevărata natură, împreună cu bucuriile și îngrijorările scrise prin felul cum arată și cum se manifestă.