Cum poți transforma în comori lucrurile vechi cu puțină imaginație!

- Advertisement -

Mulți dintre noi adunăm lucruri vechi pe care, mai apoi, le aruncăm.
Te-ai gândit vreodată să regândești aceste vechituri pentru a face altceva din ele? Este posibil să vă placă culoarea sau designul unui obiect, chiar dacă și-a pierdut funcționalitatea.

Cu câteva schimbări, puteți să-i dați o altă întrebuințare și să aveți un obiect unic de design în casa dvs. Puteți să vă oferiți creațiile dvs și altora. Iată câteva întrebări care vă pot ajuta în timpul procesului creativ.

1. Ce arată acest obiect?

- Advertisement -

Uneori, puteți să vă inspirați prin examinarea elementului și determinarea altui aspect. Poate și primăvara arata ca un vază sau un dulap arata ca o biblioteca? Luați-vă ceva timp pentru a vedea elementul nu doar pentru ceea ce este, ci și pentru ceea ce ar putea fi. Puteți chiar să doriți să mergeți departe de el și apoi să reveniți la el din nou și să-l contemplați dintr-o altă perspectivă.

2. Pot adăuga ceva la el?

Uneori, ceva nefuncțional doar cu câteva lucruri adăugate la ea poate fi altceva. Priviți în jur inspirația și vedeți ce puteți face cu fiecare obiect din jurul dvs. Mai puțin poate fi mult.

3. Pot să iau ceva?

- Advertisement -


S-ar putea să te uiți la ceva și să crezi că este puțin prea mult pentru ceea ce ai nevoie. Nu vă fie frică să luați ceva! Puteți lua mânerele și butoanele sau puteți îndepărta vopseaua. Când schimbi perspectiva, poți vedea un articol pentru ceea ce este cu adevărat și poți fi și mai inspirat să îl schimbi.

4. Ce se întâmplă dacă îl transformi în sus sau în lateral?

S-ar putea să nu vă placă așa ceva, dar dacă o puteți răsturna cu susul în jos pentru a face ceva diferit? Un pat de copil ar putea deveni un suport pentru plante. O vechitură ar putea deveni un suport de vase în bucătărie. Deplasați elementul în jur, răsturnați-l și gândiți-vă la toate modurile în care puteți face altceva.

5. Pot împrumuta sau reutiliza bucăți din el/ea?

- Advertisement -

Poate că nu găsiți o utilizare pentru un articol întreg, dar puteți folosi o parte din el. Salvați butoanele pentru a fi folosite ca umerase; salvați sertarele unui vestiar vechi pentru a le folosi ca rafturi. Posibilitățile sunt nesfârșite și puteți găsi piesa perfectă de care aveți nevoie pentru a finaliza un proiect pe care îl aveți deja acasă.

6. Pot să transport sau să accept articole?

Una dintre cele mai bune căi de a repune lucrurile este să le transformi în lucruri care pot să țină alte lucruri. Poate ai nevoie de o cutie nouă pentru a ține poze sau vrei să transformi cafetiera veche într-o vază. Tot ceea ce poate ține lucrurile poate fi pictat și schimbat pentru a fi făcut altceva.

7. Ce ar fi dacă am face obiectele mai înalte?

Puteți să strângeți mereu lucruri pentru a le face mai înalte. Ar putea fi la fel de simplu ca și cum ați lua un dulap separat și stivuind fiecare parte sau adăugând componentele a două elemente diferite obțineți una care este mai înaltă. Uneori, elementele mai înalte atrag atenția mai bine și se pot potrivi în diferite locuri.

8. Ce-ar fi dacă am face obiectele mai mici?

Nu aveți întotdeauna loc pentru obiecte înalte, așa că amintiți-vă că puteți să le tăiați și să le schimbați forma. Luați ceva înalt și tăiați-l în jumătate pentru a-l face mai mic sau pentru a face două elemente diferite pe care le puteți pune în camere diferite.

9. Pot să stea pe perete?

Uneori, lucrurile care nu sunt menite să stea pe perete arată bine. Nu vă fie teamă să atârnați obiecte mai mari sau chiar în aer liber pe pereți în interior. Puteți face mici modificări diferitelor piese și le puteți transforma în obiecte decorative care sunt, de asemenea, utile.

10. Ce instrumente am nevoie pentru a face aceste transformări?

Înainte de a fi entuziasmați de un proiect, asigurați-vă că aveți toate instrumentele necesare. Atunci când o idee apare în mintea ta, întreabă-te dacă aveți abilitățile și instrumentele necesare pentru a realiza acest obiect. Nu vrei să începi ceva și să nu-l poți termina!

Sursa: https://homehacks.co/10-clever-question-ask-yourself-thrift-store-repurpose/