Un fermier din Scotia a descoperit din greşeală o intrare secretă care ascundea un o oraş vechi de mai bine de 1000 de ani.

- Advertisement -

Istoria Scoției este una complexă. Această țara este recunsocuta pentru războaiele prin care a trecut. În anul 1850, un fermier din insula Orkney se plimba pe dunele de nisip de pe coasta de vest. Atunci când a mutat o piatră, a reușit să decopere un secret vechi de mai bine de o mie de ani. Deși la început părea a fi o simplă gaură în pământ, fermierul și-a dat la scurt timp seama că descoperirea sa era una destul de importantă. El a reușit sa descopere un adevărat labirint de camere și coridoare. Practic a descoperit un adevărat oraș sub o piatră.

Rămășițele descoperite de fermier sunt de fapt vestigii de la un oraș din neolitic numit Skara Brae.

- Advertisement -

Istoricii spun că acest oraș ar fi fost construit acum 5000 de ani, lucru ce-l face chiar mai vechi decât piramidele din Egipt.


Având în vedere ca orașul a fost acoperit de nisip, el a reușit să rămână destul de bine conservat, astfel încât arheologii au reușit chiar să afle mai multe despre modul de viață al persoanelor care obișnuiau să locuiască în aceste orașe.

- Advertisement -

sursa: Boredom Therapy