Soluții ingenioase pentru a scăpa de insectele din casă

- Advertisement -

Invazia insectelor în casa dvs. poate provoca o varietate de probleme enervante. Cei mai mulți oameni o iau razna la gândul că insecte se târăscprin casă, în mâncarea lor sau prin îmbrăcămintea lor, dar există soluții pentru a scăpa de dăunătorii enervanți? Aceste sfaturi utile oferă câteva modalități simple de a vă elibera casa de insecte.

Musculițele

Cea mai ușoară modalitate de a scăpa de muștele de fructe este de a turna o jumătate de oțet de oțet de cidru de mere într-un borcan de sticlă. Apoi, creați o pâlnie dintr-o foaie de hârtie și puneți-o în gura vasului. Musculițele vor fi atrase de oțetul de cidru de mere, se vor târî în borcan, dar nu vor mai ieși afară și se vor îneca.

Muște

- Advertisement -

Pentru a vă feri casa de muște, puteți pune un mic burete saturat cu lavanda într-un borcan de sticlă. Lavanda ar trebui să țină muștele departe. Puteți, de asemenea, să amestecați 30 de picături de lavandă cu apă într-o sticlă de pulverizare. Doar pulverizați lavanda, unde vedeți muștele, pentru a le îndepărta.

Albine

Deși este esențial pentru mediul înconjurător, albinele vă pot deranja în casa. Puteți îndepărta albinele fără a le afecta prin pulverizarea unui ulei de citrice. O modalitate ușoară de a face ulei de citrice este de a fierbe fructele de citrice în apă timp de 15 minute și se toarnă într-o sticlă de pulverizare.

Paianjenii

- Advertisement -

Chiar dacă din punct de vedere tehnic nu sunt insecte, păianjenii pot fi extrem de supărători în casa dvs. O modalitate ușoară de a elimina păianjenii este să creați un amestec de 1/2 cub de apă, 1/2-cană de oțet și câteva picături de ulei de arbore de ceai și apoi să-l pulverizați în colțuri și în alte locuri din casa dvs. unde paianjenilor le place să trăiască.

Gândaci

Sprayul de usturoi funcționează cel mai bine atunci când vreți să eliminați gândaci. Pentru a pregăti această combinație, amestecați 2 căni de apă cu 4 linguri de praf de usturoi. Asigurați-vă că vă agitați bine înainte de a pulveriza în jurul plantelor și ferestrelor din jurul casei.

Purici

Uleiul de eucalipt amestecat cu apă este un mare factor de descurajare a bolilor de pat. Pur și simplu pulverizați salteaua și patul pentru a le îndepărta. De asemenea, când călătoriți, purtați o sticlă mică de eucalipt împreună cu dvs. și ștergeți saltea în camera de hotel. Păstrați toate bagajele închise pentru a împiedica aceste insecte să meargă acasă cu voi.

- Advertisement -

Viespi

O modalitate ușoară de a scăpa de viespi este să amestecați două linguri de săpun cu apă într-o sticlă de pulverizare. Apoi pulverizați amestecul direct pe cuib. Asigurați-vă că faceți acest lucru în orele de seară când viespii nu sunt la fel de activi. Sprayul ar trebui să-i ucidă imediat, potrivit experților.

Furnicile

Pentru a scăpa de furnici, amestecați o linguriță de alcool, o linguriță de săpun și o ceașcă de apă într-o sticlă de pulverizare. Se agită până se amestecă bine. Stropiți toate zonele unde vedeți urme de furnici. Alcoolul din amestec trebuie să-i țină departe.

Țânțarii

Pentru a scăpa de țânțarii plictisitori în jurul casei, investiți în lumânări cu aromă de lămâie sau utilizați un difuzor cu uleiuri esențiale de lămâie . Când lucrați cu uleiuri esențiale nediluate, evitați contactul cu pielea. Alternativ, investiți în plante, cum ar fi lămâie și iarbă citronelă, pentru a ține țânțarii departe.

Gândaci de bucătărie

Gândacii de bucătărie pot fi prinși cu ușurință prin capturarea lor într-o sticlă de băuturi răcoritoare din plastic. Tăiați jumătatea superioară a sticlei, umpleți partea de jos a sticlei cu aproximativ o treime din suprafață, apoi introduceți partea superioară a sticlei cu fața în jos (aproximativ jumătate) în jos pentru a crea o pâlnie. Sigilați janta cu bandă și stabiliți unde trăiesc aceștia pentru a-i captura.

sursa:https://homehacks.co/how-rid-these-11-annoying-insects-your-home/