Sfaturi ingenioase pentru o curățenie impecabilă a casei!

- Advertisement -

Unii dintre noi considerăm că avem locuințele curate,dar există părți din casele și spațiile noastre care sfârșesc prin a fi neglijate. Cei mai mulți dintre noi curăță în mod regulat, dar evităm să facem o “curățare profundă” până când avem vreo ocazie specială sau de sărbători.

Dar nu trebuie să continuați să evitați curățarea acestor locuri. Faceți treaba rapid și ușor cu aceste trucuri de curățare profundă:

1) Lamelele gurilor de aerisire

Încetați să ajungeți la înălțime pentru a curăța toate lamelele gurilor de aerisire. Scoateți-le complet, ștergeți-le cu un prosop de hârtie și aruncați-le în mașina de spălat vase și executați un ciclu scurt cu apă numai. Se usucă complet și pot fi pune la loc.

- Advertisement -

2) Sifoanele de toaletă

Dacă doriți ca toaleta dvs. să fie cu adevărat curată, va trebui să-i curățați sifonul. Opriți alimentarea cu apă a toaletei și spălați-o până când vasul este gol. Acoperiți sifoanele cu bandă de conductă și turnați oțet în rezervoarele de toaletă și spălați-le. Oțetul va fi prins în interiorul sifoanelor. Lăsați-l așa peste noapte, scoateți banda și dimineața veți avea cea mai curață toaletă.

3) Pernele

- Advertisement -

Pernele pot deveni urâte după o vreme. Deci, veți dori să puneți două perne în mașina dvs. de spălat pe ciclul fierbinte cu o ceașcă de înălbitor și detergent obișnuit. Porniți-le prin mașina de spălat cu un ciclu de clătire suplimentar. Puneți-le în uscător cu niște mingi de tenis, pentru a nu-și pierde forma. Rezultatul este uimitor.

4) Chiuveta de porțelan

Acoperiți chiuveta cu un strat de bicarbonat de sodiu și frecați cu un burete. Se toarnă mai mult peroxid de hidrogen pe burete și se curăță chiuveta din nou. Lăsați-o să stea 20 de minute să puteți limpezi chiuveta.

5) Suprafața covoarelor

Așezați covorul pe o suprafață plană și înmuiați-l cu apă cu ajutorul unui furtun. Turnați puțin detergent de rufe peste covor și pe pete. Puneți din nou furtunul peste el și utilizați o perie pentru a curăța petele, lăsați-l să stea la soare câteva ore înainte de a clăti din nou cu furtunul. Strângeți excesul de apă și lăsați-l să se usuce.

6) Arzătoare electrice de aragaz

Îndepărtați arzătoarele și le ștergeți cu săpun și o cârpă umedă. Apoi rulați o pastă din bicarbonat și apă pe arzătoarele dvs. și lăsați pasta să stea timp de aproximativ 20 de minute. Se curață și se usucă.

- Advertisement -

7) Mătura


Folosim măturile pentru curățare, ceea ce înseamnă că pot deveni destul de murdare. Pentru a vă curăța mătura, înmuiați-o în apă caldă și săpun. Lăsați-l să se usuce în aer înainte de a o depozita. De asemenea, ar trebui să pulverizați măturile cu dezinfectant după fiecare utilizare.

8) Bucătărie din sticlă

Folosiți o cârpă în apă fierbinte, cu săpun, pe măsură ce presărați un strat gros de bicarbonat de sodiu pe gratarul de sticlă. Lăsați-l să stea pentru 15 minute înainte de a curăța bicarbonatul. Veți obține o suprafață impecabilă.

9) Canapele de pânză

Utilizați o perie rigidă pentru a peria materialul de pe canapea. Se presară bicarbonat peste ea și se lasă să stea 20 de minute înainte de aspirare. Veți curăța și cele mai rezistente pete.

10) Oțel inoxidabil


Se amestecă câteva picături de apă cu cremă de tartru și se utilizează un burete pentru a curăța aparatele din oțel inoxidabil până când acestea arată ca noi.

sursa: https://homehacks.co/deep-cleaning-hacks-for-entire-house/