Puţini oameni ar putea să locuiască în această casă, totul este transparent şi este foarte uşor sa vezi în interior.

- Advertisement -

O casă este un loc foarte special. Este singurul loc din lume în care poți renunța la orice inhibiție pe care o ai când eşti singur. Casa ta este spațiul tău sacru. Unii oameni trăiesc pe vârful unui munte sau pe marginea apelor, iar unii își găsesc sanctuarul printre copaci.

Un cuplu tânăr din Tokyo, Japonia a avut visul de a trăi un stil de viață nomad, dar au vrut să o poată face din confortul casei lor.

Inspirația pentru această casă de 914 de metri pătrați provine de la copaci. Dar, după cum puteți spune, casa nu arată deloc ca un copac!

- Advertisement -

Amplasarea interioară a casei este unică.

În interiorul casei sunt 21 plăci diferite de podea, care sunt toate amplasate la înălțimi diferite. Din cauza acestui aspect, există atât de multe lucruri care pot fi făcute în interior.

Designerii descriu casa ca fiind “o unitate de separare și coerență”.

- Advertisement -

Casa poate fi tratată ca o cameră colectivă sau o multitudine de camere separate, ceea ce oferă posibilitatea de a participa la numeroase activități diferite pe diferite nivele.

Casa transparentă este perfectă pentru partajarea spațiului.

Dacă tânărul dorește o setare mai intimă, el poate să facă modificările potrivite. Versatilitatea ei te ajută să te simţi singur, dar în același timp, cu ceilalți oameni din casă. Ideea de casă-copac prinde contur.

- Advertisement -

Designerul Sou Fujimoto și-a explicat perfect designul neobișnuit.

“Punctul interesant al unui copac este acela că aceste locuri nu sunt izolate ermetic, ci sunt legate între ele într-o relativitate unică. Pentru a auzi vocea de dincolo, treci peste o alta ramura, o discutie care are loc între ramuri de către membri din ramuri separate. Acestea sunt câteva avantaje întâlnite prin asemenea combinări de spații.”, a spus Fujimoto.

S-ar putea să vă întrebați cum oamenii sară de la “sucursală la ramură” în această casă.

Trecerea la diferite niveluri este simplă. Fiecare nivel poate fi atins fie de scări, fie de pași. Unele dintre ele sunt chiar mobile. Diferitele spații pot fi folosite pentru multe lucruri.

Amplasarea spațiilor de pardoseală poate fi utilizată pentru orice nevoie au rezidenții. Platformele pot fi folosite pentru a lucra, a se pot bucura de oaspeți sau chiar de a dormi. Probabil vă întrebați unde sunt ascunse utilitățile. Priviţi următoarele fotografii:

Designerii au avut cu siguranţă câteva idei ingenioase. Unele dintre etajele casei au încălzire în pardoseală, ceea ce este extrem de convenabil în timpul nopților reci de iarnă.

Acum, probabil că vă întrebați unde se află amplasate instalațiile sanitare.

Zidul de nord al casei conține mai mult decât credeți.

Aici se află instalațiile sanitare. Există și un spațiu pentru depozitare în această zonă. Unele dintre acoperișurile laterale ale casei sunt situate tot aici.

În întreaga casă au fost amplasate panouri de beton ușoare. Designerii au inclus, de asemenea, un perete de rafturi pe toată lungimea, pentru a va ajuta să vă asiguraţi că aveţi spaţiu suficient. Dar adevărata întrebare este cum ai obține intimitatea într-o casă atât de transparentă?

Designerii, cu siguranță, au luat în considerare intimitatea atunci când au creat această casa.

Ei nu au vrut să renunţe la transparență, așa că au adăugat perdele care pot fi folosite ca partiții. Dar chiar și cu partiții, această casă nu ar fi potrivită pentru cineva care are nevoie de multă intimitate.

Orice persoană care locuiește aici ar trebui să fie capabilă să renunțe la unele din inhibițiile lor. Oricine se uită la casă poate vedea ce fac rezidenții. Cei mai mulți oameni ar avea dificultăţi de adaptare cu asta, dar proprietarii acestei case nu par deloc inhibaţi.

Ce senzație incredibilă trebuie să fie! Probabil că se simt ca și cum ar fi în vârful lumii.

Casa are atât de multe niveluri diferite, încât există o mulțime de locuri pentru a obține o perspectivă spectaculoasă.

Sentimentul este asemănător cu cel de căţărare în copac. E ca și cum ar fi să stea pe niște ramuri, uitându-se la maimuțe în jurul lor. Dar în loc de maimuțe, ei primesc mașini și vecini. Credeţi că aţi putea să locuiești aici?

Dacă nu vă este frică de trecătorii care vă pot privi viața privată, atunci acest loc este perfect pentru voi!

Este frumos, dar avem tendința să ne placă zidurile puțin prea mult pentru a trăi aici. Voi ce părere aveţi?

Uitați-vă la acest videoclip și poate veți fi inspirați să vă construiți propria locuință transparentă!