Povestea unui pompier ce a salvat viața unui câine blocat pe un lac înghețat

- Advertisement -

Un pompier se afla pe drum, într-o zi geroasă de iarnă, când ceva neobișnuit i-a atrans atenția. Unii oameni ar fi ales să-și continue drumul, dar el știa că nu poate face asta.

Prin urmare a sunat la dispeceratul de pompieri, la oamenii cu care lucrează pentru a le cere asistența. Pe lacul înghețat era un câine negru chiar în mijlocul acestuia. Pompierul știa din experiență că modalitatea de a salva câinele în siguranță implica prezența a mai multor persoane.

Serviciul de salvare al Departamentului de Pompieri din Tulsa (TDF) a răspuns cererii sale de ajutor, însă nu au fost singurii. Unii ar putea crede că a fost prea mulți pompieri implicați, precum controlul animalelor și asistența medicală, dar a existat un motiv serios pentru aceasta.

Căpitanul TDF, Justin Flake a explicat lui News 6: „Ori de câte ori există o misiune de salvare pe gheață, există un real pericol, așa că luăm toate măsurile de precauție adecvate, indiferent dacă gheața are o grosime de 1 inch sau o grosime de 12 cm. Vom lua măsurile corespunzătoare de precauție și vom fi conștienți de pericolele care pot apărea înainte de a face această salvare”.

- Advertisement -

Pompierii au purtat costume de protecție în cazul în care ar fi căzut în apa înghețată, iar doi membri ai echipei de salvare s-au urcat la bordul „ambarcațiunilor rapide de desfășurare” pe care Flake le-a explicat că se folosește în astfel de acțiuni.

Barca gonflabilă a permis celor doi salvatori să îngenuncheze cu grijă și apoi într-un ritm sincron, să folosească mișcarea de deplasare a greutății corporale înainte și înapoi pentru a aluneca încet barca pe gheață și spre câinele speriat care-i aștepta. Apoi, după ce s-a apropiat cu precauție de partea laterală, câinele a fost tras în ambarcațiune de către pompierul din față și a fost prins în siguranță în brațe.

Pentru a-i aduce la țărm, mai mulți pompieri din echipa de salvare au început să tragă de o frânghie atașată pentru a aduce pe pământ barca, salvatorii și câinii. Odată ce au fost în siguranță înapoi pe un teren stabil, au scos câinele din barcă.

- Advertisement -

În mod normal, un cei de la controlul animalelor l-ar fi prins cu un lanț, uneori cunoscut sub numele de KetchAll, folosit pentru a menține animalul sub control. Dar pentru că câinele era atât de prietenos și cooperant, dispozitivul de reținere a fost îndepărtat rapid pentru că nu era cazul.

Câinele a fost scos de pe barcă și a început să alerge rapid în jurul bărcii de la sol, în timp ce salvatorii au mâncat și au încercat să-și încălzească corpurile înghețate. Prietenii iubitori și suportivi fac ca munca să fie mai ușoară, a declarat Flake și nu au acționat în nici un moment cu agresivitate în eforturile lor de a-l salva.

https://www.facebook.com/CBSPittsburgh/videos/10155492276810950/?t=28

Câinele părea a fi în stare bună și purta la gât o zgardă. Controlul animalelor a luat câinele pentru a se asigura că e sănătos și a încercat să-l găsească pe proprietarul acestuia.
În timp ce unii oameni au comentat că echipa de salvare a găsit  „o scuză să se joace cu barca”, cei mai mulți au fost recunoscători acelor salvatori care și-au pus viața în pericol, chiar și pentru salvarea unui animal.

- Advertisement -

Flake a declarat pentru Știri pe 6 că treaba lor este, de fapt, aceea de a salva fiecare viață, fie ea umană sau animală.

sursa : Liftable