Povestea unui pompier ce a salvat viața unui câine blocat pe un lac înghețat

- Advertisement -

Un pompier se afla pe drum, într-o zi geroasă de iarnă, când ceva neobișnuit i-a atrans atenția. Unii oameni ar fi ales să-și continue drumul, dar el știa că nu poate face asta.

Prin urmare a sunat la dispeceratul de pompieri, la oamenii cu care lucrează pentru a le cere asistența. Pe lacul înghețat era un câine negru chiar în mijlocul acestuia. Pompierul știa din experiență că modalitatea de a salva câinele în siguranță implica prezența a mai multor persoane.

Serviciul de salvare al Departamentului de Pompieri din Tulsa (TDF) a răspuns cererii sale de ajutor, însă nu au fost singurii. Unii ar putea crede că a fost prea mulți pompieri implicați, precum controlul animalelor și asistența medicală, dar a existat un motiv serios pentru aceasta.

Căpitanul TDF, Justin Flake a explicat lui News 6: “Ori de câte ori există o misiune de salvare pe gheață, există un real pericol, așa că luăm toate măsurile de precauție adecvate, indiferent dacă gheața are o grosime de 1 inch sau o grosime de 12 cm. Vom lua măsurile corespunzătoare de precauție și vom fi conștienți de pericolele care pot apărea înainte de a face această salvare”.

- Advertisement -

Pompierii au purtat costume de protecție în cazul în care ar fi căzut în apa înghețată, iar doi membri ai echipei de salvare s-au urcat la bordul “ambarcațiunilor rapide de desfășurare” pe care Flake le-a explicat că se folosește în astfel de acțiuni.

Barca gonflabilă a permis celor doi salvatori să îngenuncheze cu grijă și apoi într-un ritm sincron, să folosească mișcarea de deplasare a greutății corporale înainte și înapoi pentru a aluneca încet barca pe gheață și spre câinele speriat care-i aștepta. Apoi, după ce s-a apropiat cu precauție de partea laterală, câinele a fost tras în ambarcațiune de către pompierul din față și a fost prins în siguranță în brațe.

Pentru a-i aduce la țărm, mai mulți pompieri din echipa de salvare au început să tragă de o frânghie atașată pentru a aduce pe pământ barca, salvatorii și câinii. Odată ce au fost în siguranță înapoi pe un teren stabil, au scos câinele din barcă.

În mod normal, un cei de la controlul animalelor l-ar fi prins cu un lanț, uneori cunoscut sub numele de KetchAll, folosit pentru a menține animalul sub control. Dar pentru că câinele era atât de prietenos și cooperant, dispozitivul de reținere a fost îndepărtat rapid pentru că nu era cazul.

Câinele a fost scos de pe barcă și a început să alerge rapid în jurul bărcii de la sol, în timp ce salvatorii au mâncat și au încercat să-și încălzească corpurile înghețate. Prietenii iubitori și suportivi fac ca munca să fie mai ușoară, a declarat Flake și nu au acționat în nici un moment cu agresivitate în eforturile lor de a-l salva.

- Advertisement -

Câinele părea a fi în stare bună și purta la gât o zgardă. Controlul animalelor a luat câinele pentru a se asigura că e sănătos și a încercat să-l găsească pe proprietarul acestuia.
În timp ce unii oameni au comentat că echipa de salvare a găsit  “o scuză să se joace cu barca”, cei mai mulți au fost recunoscători acelor salvatori care și-au pus viața în pericol, chiar și pentru salvarea unui animal.

Flake a declarat pentru Știri pe 6 că treaba lor este, de fapt, aceea de a salva fiecare viață, fie ea umană sau animală.

sursa : Liftable