10. Dieta corectă
Programul de prânz școlar japonez a fost dezvoltat la mijlocul secolului XX și principalul său obiectiv a fost îngrijirea copiilor flămânzi după al doilea război mondial.
Însă aspectul său modern nu este cu mult diferit de cel primar. Esența programului este echilibrarea corespunzătoare a tuturor produselor necesare sănătății organismului în creștere
Mâncarea este împărțită în produse cu digestibilitate diferită: supă , un bol de orez, legume și o bucată de carne sau pește. Dimensiunile porțiilor sunt întotdeauna potrivite, nici mult, dar nici puțin .
9. Activități stradale
Pentru grădinițele mai moderne, sunt caracteristice un număr mare de activități în aer liber. Copiii se familiarizează cu lumea exterioară, se predau subiecte generale și, desigur, se joacă afară. Aceste activitati asigură menținerea imunității și sănătății organismului în creștere.
8. Examenele școlare se organizează și în aer liber.
7. Transmiterea online a cursurilor școlare
În diferite regiuni din Asia, climatul este foarte instabil sau, astfel, trimiterea copiilor la școală la cursuri este periculoasă pentru propria sănătate. Dar, pentru a nu întrerupe procesul de învățare, profesorii își iau orele în serios și le transmit copiilor, astfel încât aceștia să poată studia acasă.
6. Pot merge la școală doar pe jos
5. Cititul de la distanță care nu dăunează sănătății.
Multe școli chineze au bare speciale pe mese care țin copiii la distanță de carte în timp ce citesc. De la o vârstă fragedă, corpul își amintește poziția corectă de citire , iar vederea ta nu se va deteriora în avans.
Un avantaj suplimentar al acestor dispozitive este postura corectă.
4. Exercițiu pentru ochi
Și atunci când ochii obosesc în timpul studiului, se recomandă copiilor să efectueze exerciții speciale pentru îmbunătățirea circulației sângelui și relaxarea mușchilor oculari.
3. Măști medicale nu numai în timpul epidemiilor.
2. Copiii din țările asiatice se obișnuiesc repede cu independența. Acestora li se atribuie treptat diverse îndatoriri în casă și nu există femei de serviciu în școli, elevii înșiși au grijă de curățenie.
10. Monitorizarea dependenței de internet
China a fost prima țară care a recunoscut dependența de internet ca fiind o boală care necesită tratament. Acum, în toate țările din Asia, există tabere speciale și centre de reabilitare pentru persoanele dependente de Internet, smartphone-uri sau computere.