Performanta uriașă – AUR pentru elevii romani la Olimpiana de Robotică din Panama

- Advertisement -

Elevii români, pasionați de robotică, au reușit să se întoarcă acasă cu o medalie de Aur și una de Argint de la Finala World Robot Olympiad din Panama.

Concursul internațional a fost desfășurat între 7 și 9 noiembrie. La olimpiada de robotică au participat 451 de echipe din 80 de țări. Tema care a provocat sute de tineri pentru a găsi soluții ingenioase a fost „Conectarea lumii”.

Scopul World Robot Olympiad (WRO) a fost reprezentat de găsirea unor soluții robotizate pentru a fi îmbunătățite conexiunile.

- Advertisement -

Echipele centrului educațional Nerdvana s-au întrecut cu echipe din toată lumea la categoriile RoboMission Senior, RoboMission Junior, RoboSports, și Future Engineers, pentru a-și demonstra abilitățile tehnologice, ingeniozitatea și pasiunea pentru domeniul roboticii.

Elevii din București au fost coordonați de instructorii Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru.

Echipa Nerdvana Mensa formată din doi frați, Zina Fares și Yusuf Fares, au obținut Medalia de Aur la categoria RoboMission Senior.

Iar echipa Nerdvana Taurus formată din Andrei Cosmin Popescu Filimon și Horia Adrian Simion a obținut Medalia de Argint, la categoria RoboMission Junior.

- Advertisement -

Acești elevi au proiectat, construit și programat un robot capabil să ia decizii proprii pe terenul setat aleatoriu, în fiecare rundă din competiție.

De asemenea, echipa Hercules, formată din Alexandru Cristian Nicu, Robert Luca Gârbovan și Radu Nicolae Catană, a obținut locul 4 mondial la categoria RoboSports , iar echipa Nerdvana Nemesis, formată din Luca Mihai Priboi, Antonia Onișoru și Teodor Ovidiu Bălan, s-a clasat pe locul 17 la nivel mondial, la categoria Future Engineers.

Nu este pentru prima dată când elevii români se disting în cadrul competițiilor internaționale de robotică. În septemprie, elevii din București au obținut medalia de argint în cadrul competiției World Robot Olympiad (WRO) Friendship Invitational Tournament.

Finala Concursului a avut loc în țara din America Centrală pentru a fi subliniată importanța Canalului Panama pentru comerțul comerțul și comunicațiile maritime internaționale la nivel mondial.

- Advertisement -

Un număr de 1.150 de elevi din toată lumea și aparținătorii lor au fost găzduiți cu ocazia evenimentului.