20 de fotografii care demonstrează că niciodată nu este prea târziu pentru a învăța ceva nou

- Advertisement -

Odată cu hotărârile de Anul Nou în plină desfășurare, mulți dintre noi ne facem abonament la sală, ne îmbunătățim abilitățile lingvistice, adoptăm noi hobby-uri, petrecem mai mult timp cu membrii familiei și, practic, încercăm din greu să fim cea mai bună versiunea a noastră. Între timp, mușchiul nostru mental este adesea uitat și, așa cum dăm corpului nostru nutrienți, la fel trebuie să ne hrănim creierul cu lucruri bune. Așa că vă rog, dragi cititori, opriți orice faceți. Aceasta este o invitație la un antrenament pentru celulele creierului tău.

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini uimitoare care te vor ajuta să afli lucruri pe care nu le-ai știut până acum.

  1. Un pod din Irlanda care a fost conceput pentru a se deschide pentru nave nu a putut fi deschis timp de patru ani, deoarece cineva a pierdut telecomanda.

2. Betty White deține recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă carieră TV de animator, are 80 de ani (1939 – 2019).

- Advertisement -

3. În 1993, un francez care a condus o mașină Citroen într-o zonă îndepărtată a deșertului marocan a avut o avarie și a rămas blocat. Pentru a supraviețui, a dărâmat mașina, a construit o motocicletă din bucăți și a condus-o înapoi la civilizație.

4. British Hedgehog Preservation Society a câștigat o campanie în 2006 pentru a forța McDonalds să-și reproiecteze paharele McFlurry.

- Advertisement -

5. Regina Elisabeta a II-a a domnit mai mult decât tatăl, unchiul, bunicul și străbunicul ei la un loc.

6. Bufnițele nu își pot mișca ochii.

- Advertisement -

7. În Churchill, Canada, localnicii își păstrează ușile mașinii descuiate pentru a oferi altor rezidenți o evadare rapidă, în cazul în care întâlnesc un urs polar.

8. Până la mijlocul anilor 1890, Mary Whiton Caulkins a îndeplinit toate cerințele pentru a obține un doctorat în psihologie, dar Universitatea Harvard a refuzat să-i acorde această diplomă pentru că era femeie.

9. Caracatițele au sânge pe bază de cupru, decât sânge pe bază de fier.

10. Delfinii dorm cu un ochi deschis.

11. Multe mame Victoriane foloseau biberonul pentru a da lapte bebelușului în loc să alăpteze.

12. Supraviețuitorului Titanicului, Frankie Goldsmith, și mama lui s-au stabilit în Detroit, lângă Navin Field.

13. În 1941, aproape 10% din toți recruții pentru armata SUA au fost respinși pentru că nu aveau 6 dinți opuși pe maxilarul superior și inferior.

14. În mitologia nordică, Loki a rămas însărcinat cu un cal. Mai târziu avea să dea naștere calului cu opt picioare, Sleipner, care avea să devină calul lui Odin.

15. Marea revoltă a brânzeturilor din 1766 a fost o reacție la prețurile umflate la brânzeturi.

16. Leonardo Da Vinci a salvat peste 13.000 de pagini de note și desene despre anatomie, fiziologie, inginerie, mecanică, geometrie și matematică.

17. Keanu Reeves a acceptat rolul principal în The Matrix, după ce 5 actori principali din anii 1990 l-au refuzat.

18. Uday Hussein, fiul lui Saddam Hussein, a fost numit președinte al Comitetului Olimpic Irakian în 1984.

19. Mongolii aveau o superstiție care spunea că vărsarea sângelui regal ar duce la un mare dezastru. Deci, în schimb, au avut alte moduri creative de a executa astfel de oameni.

20. Planului Madagascar al lui Adolf Hitler. Planul era relocarea tuturor evreilor în Madagascar.