Aceste plante te vor ajuta să scapi de tânţari şi sunt foarte accesibile pentru toată lumea.

- Advertisement -

Toată lumea se confruntă cu ţânţarii, mai ales în sezonul cald. Există o mulţime de soluţii pentru ţânţari, dar puţini oameni ştiu că există şi variante naturale şi accesibile pentru toată lumea. Este vorba despre plante care se găsesc cu uşurinţă în magazine sau pe care le putem cultiva pe lângă casă. Ţânţarii nu sunt atraşi de aceste plante, ba din contră, unele plante îi fac să nu se apropie deloc. Înainte să cumpăraţi aparate scumpe sau soluţii pentru ţântari, încercaţi cu aceste plante.

Lavandă.
Puteţi ţine ţânţari la distanţă cu plantele care au un miros frumos şi vă pot împrospăta casă şi grădină.

Usturoi.
Usturoiul se poate pune la ferestrele locuinţei voastre. Mirosul acestuia vă asigură protecţie şi ţânţarii nu se vor apropia.

Mentă.
Menta poate fi folosită şi pentru gătit sau pentru limonade, iar dăcă o cultivi în ghivece pe care să le aşezi la ferestrele casei tale, nu vei avea nici probleme cu ţântarii!

- Advertisement -

Busuioc
O planta care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Se pot face o mulţime de reţete gustoase folosind busuiocul, iar unul dintre secretele acestei plante este că nu este pe placul ţânţarilor.

Rozmarin.
Rozmarinul are o aromă puternică şi este exact ce nu le place ţânţarilor. Îl puteţi aşeza lângă mentă şi busuioc pentru un efect mai puternic.

Cimbru.
Această plantă se găseşte cu siguranţă în orice bucătarie. La fel ca şi rozmarinul, cimbrul are o aromă puternică şi asta funcţionează perfect pentru respingerea ţânţarilor.

- Advertisement -

Acestea sunt plantele care te pot ajuta împotriva ţânţarilor. Cu siguranţă multe dintre ele le aveţi deja şi le-aţi mai folosit până acum pentru preparatele gustoase din bucătărie.