12 fapte incredibile de care nici măcar profesorii nu sunt conștienți

- Advertisement -

În era internetului, oricine poate afla o multitudine de fapte despre lumea noastră. Cu toate acestea, există fapte care sunt greu de crezut. De exemplu, că urșii albi nu sunt deloc albi și că ciupercile sunt mai multe animale decât plante.

12. Dacă vei cădea prin Pământ, îți vor lua aproximativ 38 de minute pentru a ajunge în cealaltă parte.

Fizicienii de la Universitatea McGill din Montreal au calculat cat va dura ca o persoană sa ajunga în cealaltă parte a planetei dacă va cădea printr-o gaură prin Pământ, doar 38 de minute și 11 secunde . Viteza cu care va zbura persoana va atinge peste 5 mile pe secundă. Cu toate acestea, acești oameni de știință sugerează, de asemenea, că umanitatea nu se așteaptă să apară un tunel real în viitorul apropiat.

11. Când se află într-o locație necunoscută, o persoană tinde să meargă spre dreapta, mai degrabă decât spre stânga.

- Advertisement -

Un profesor de psihologie, Stephen Bitgood , susține că, într-o zonă necunoscuta, 90% din populația adultă , tinde să meargă spre dreapta. Acest principiu este utilizat în mod activ de către supermarketuri care plasează produsele pe rafturile de la stânga spre dreapta începând cu cele mai ieftine și terminând cu cele care sunt mai scumpe, prin urmare, prevăzând traiectoria cumpărătorilor.

10. Un tren a fost inventat cu 16 ani mai devreme fata de bicicletă.

- Advertisement -

Primul tren Puffing Devil a fost inventat în 1801 de catre inginerul englez Richard Trevithick, în timp ce primul prototip al unei biciclete, dispozitivul cu două roți Laufmaschine , a fost creat în 1817 de profesorul german – baronul Karl von Drais.

9. Șobolanii râd când sunt gâdilati.

Oamenii de știință au aflat că șobolanii sunt singurele mamifere care pot râde în timp ce sunt gâdilate, la fel ca oamenii. Cu toate acestea, șobolanii râd doar dacă au o dispoziție bună. Dacă se simt deprimati sau înspăimântati, reacția la gâdilat este vizibil mai slabă.

- Advertisement -

8. Blana urșilor polari nu este de fapt albă.

De fapt, blana ursului polar nu are pigment – este semi-transparentă. Iar pielea lor este neagră, ceea ce îi ajută să se mențină calzi deoarece negrul absoarbe mai bine lumina soarelui și grăbește procesul de uscare a blanii după înot.

7. Majoritatea grăsimilor sunt expulzate din organism prin expirație.

Un fizician australian, Ruben Meerman, a susținut un set de experimente și a aflat că oamenii expiră grăsime.

6. Nu numai că Alice în Țara Minunilor este o carte, ci și o boală rară.

Sindromul lui Alice în Țara Minunilor este denumit și vederea Lilliput. Este o tulburare neurologică rară , care se caracterizează printr -o percepție distorsionată a lumii: o persoană poate vedea obiecte mari ca cele mici, în timp ce cele mai mici obiecte pot fi văzute ca gigantice de catre ei.

5. Ciocolata ne face mai deștepți.

4. Medicii din Marea Britanie nu au voie să poarte inele la locul de muncă.

Mâinile medicilor și asistentelor ar trebui să fie gata oricând pentru muncă. Dar spațiul degetului in scare sta un inel poate rămâne contaminat și poate fi cu adevărat dificil de curatat.

3. Nu numai oamenii pot fi căsătoriți.

Exista un motiv intemeiat pentru care Erika Eiffel are acest nume celebru. Nu, nu este descendentă a lui Gustave Eiffel, este … soția Turnului Eiffel. În 2007, și-a înregistrat oficial căsătoria cu acest faimos loc de interes din Paris. Avea o relație destul de lungă cu un arc pe nume Lance înainte de turn. Apropo, Erika Eiffel nu este singura persoană care a avut sentimente puternice față de obiecte .

2. Ciupercile prin structura lor seamănă mai mult cu animalele decât cu plantele.

Cu toții ne amintim de la școală că ciupercile sunt un regn separat în lumea plantelor. Însă studiile genetice moleculare au arătat că, deși ciupercile sunt clasificate separat de animale, structura lor celulară este mai aproape de regnul animal decât de cel al plantelor.

1. În timp ce Piramidele se construiau, mamuții cutreierau planeta.

Deși se crede că mamuții au pierit complet până la sfârșitul epocii Pleistocenului, unii dintre ei au reușit să supraviețuiască pe insula îndepărtată și izolată Wrangel. Au locuit acolo până acum aproximativ 4000 de ani.