Vă propunem un proiect de weekend: un hotel pentru albine în trei pași

- Advertisement -

În timp ce albinele native ne vin în minte atunci când cineva spune „albina”, trebuie să știți că există multe alte tipuri de albine. Comune în natură, alte tipuri de albine care joacă un rol important în polenizare.

Deși aceste tipuri de albine nu trăiesc în cutii tradiționale de stup, ele pot ocupa o structură construită special pentru ele  chiar de dumneavoastră. Denumit hotel de albine, structura poate oferi spațiu de locuit pentru aceste insecte importante, chiar și în oraș. Crearea unui hotel de albine este ușor atunci când urmați acești trei pași:

Pasul 1: Construiți cadrul

Începeți prin construirea cadrului pentru hotelul de albine. Aveți grijă să nu folosiți lemn proaspăt tratat pentru a construi cadrul și pereții exteriori ai hotelului albinelor, deoarece substanțele chimice utilizate ar putea descuraja efectiv albinele de a-și stabili aici reședința.

- Advertisement -

Dimensiunea hotelului de albine variază de la mic la mare, cu o dimensiune medie de aproximativ 8-12 cm sau aproximativ de dimensiunea unei case de pasărele. Rețineți că atunci când construiți un hotel de albine, încercați o adâncime de cel puțin 6 până la 8 cm.

Cadrul hotelului de albine trebuie să aibă o spate închisă pentru a proteja albinele de prădători și o față deschisă pentru a permite albinelor acces ușor. Acoperișul structurii trebuie să aibă o pantă pentru a elimina orice apă de ploaie și o consolă de cel puțin 2 cm Materialul acoperișului poate varia, lemnul sau metalul fiind frecvent utilizate.

- Advertisement -

Puteți alege să lăsați cadavrul nevopsit, vopsit într-o culoare preferată sau protejat cu un simplu material de protejare a lemnului. Folosiții orice vopsea sau substanta de etansare pe care o aplicati pentru a mentine albinele, cel putin până când se usucă și mirosul scade ca intensitate.

Pasul 2: Adăugați găuri pentru spațiul de locuit!

În funcție de lungimea cadrului, tăiați buștenii din ramurile de copaci sau găsiți cherestea pentru a modela zona de locuit pentru albine. Doar asigurați-vă că ați tăiat toate materialele folosite la aceeași lungime. Bambusul mic, stufurile goale și tuburile din plastic sunt, de asemenea, alternative viabile dacă doriți să folosiți altceva decât lemnul.
Un lucru pe care trebuie să-l țineți cont este mărimea albinei pe care doriți să o atrageți. Pentru a se adapta la aceasta, găuriți de diferite dimensiuni, de obicei de la 1/8 la ½ cm în diametru. De asemenea, ar trebui să le amplasați la cel puțin 1/2 până la 3/4 cm pentru a vă asigura că fiecare albină are o anumită intimitate.

Grosimea găurii depinde în mare măsură de dimensiunea găurilor, cu găuri de ¼ cm sau mai mici de 3 până la 5 centimetri adâncime și găuri mai mari având o adâncime de 5 până la 6 centimetri adâncime. Trageți cât mai multe găuri pe care le puteți monta în fiecare bloc din cadru, asigurându-vă că neteziți fiecare deschidere pentru a îndepărta orice așchii cu șmirghel.

Pasul 3: Montați hotelul de alibine

- Advertisement -

În cele din urmă, montați hotelul de albine într-o zonă în care albinele sunt prezente, inclusiv pe un gard, pe peretele exterior sau pe o altă suprafață verticală. Pentru a deveni mai atractiv pentru albine, se confruntă cu fața spre sud pentru a da o expunere la sud. Asigurați-vă că orice orificiu de deschidere se îndreaptă spre a permite albinei să intre.

Odată localizate, albinele își așează ouăle în găuri și le acoperă cu noroi, material vegetal sau alte substanțe. Când apare primăvara, albinele adulte apar. Se recomandă în acest moment să înlocuiți lemnul vechi cu lemn care are găuri proaspăt găurite.

Mult succes!

sursa:https://homehacks.co/build-bee-hotel-three-easy-steps/